Mladi HDZ-ovac podneo ostavku nakon skandala u majici sa ustaškim pozdravom: "Izvinjavam se svima"

Istakao je kako ne podržava ni jedan totalitarni režim niti ga veliča

  • 13

Mateo Horvat podneo je ostavku na mesto predsednika Gradskog saveta mladih Grada Bjelovara zbog fotografije u majici s natpisom "za dom" i "šahovnicom" s prvim belim poljem, koju je objavio Forum mladih SDP.

HDZ-ovac sa majicom Foto: Facebook/Forum mladih SDP Bjelovar

- Izvinjavam se svim mladima koje sam uvredio na bilo koji način, isto tako još jednom zahvaljujem na saradnji svima - napisao je Horvat na svom Fejsbuk profilu.

Horvat je, između ostalog, napisao da s obzirom na veliku halabuku koja se podigla oko objavljene fotografije, želi da kaže da ne podržava ni jedan totalitarni režim niti ga veliča.

Kaže i da radi sebe lično i svoje porodice, podnosi ostavku na mesto predsednika Gradskog saveta mladih Grada Bjelovara, kojima, kako je naveo, zeli uspešan dalji rad.

- Osuđujem sve totalitarne režime i svako povezivanje sa istima, koji su bili jednako loši kao i komunizam... Smešni su kao i oni koji stalno žive u četrdesetim godinama prošlog veka umesto da rade i žive za bolju budućnost - naveo je ovaj mladić i dodao da je "neprihvatljivo da neki pojedinci u hrvatskom društvu gledaju na aktuelna društvena događanja iz konteksta 1945., kao da od tog trenutka nije proteklo više od četrdeset i pet godina u kojima je vladajući jugoslavenski komunistički režim svojom represijom i zločinima poništio velike stečevine antifašizma".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    2. jul 2019 | 11:37

    Mnogo glupaka ima sutradan daju izjave izvinjavam se pa kad si se slikao i kurcio zasto se sutra izvinjacas idi do kraja kad imas jaja

  • Tamara

    2. jul 2019 | 12:54

    Eto junaka kako se uplasio.

  • Bgd

    2. jul 2019 | 12:38

    Pa što si onda nosio tu glupu majicu? Da promovišeš mir, ljubav i toleranciju? Ako si već krenuo da jedeš g... onda ih pojedi do kraja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA