≫ 

Učenici srednje škole izazivali profesora, dok nije poludeo: Vređali ga i gađali čime su stigli

Direktorka škole rekla je da ništa nije znala dok joj mediji nisu pokazali snimak

  • 14
Maltretiranje profesora od strane učenika Printskrin: Youtube

Snimak objavljen na Jutjubu pokazuje scenu iz razreda srednje škole "Arboretum Opeka" u Marčanu, mestu u okolini Varaždina. Na njemu se čuje kako se učenici raspravljaju sa profesorom i glasno se smeju, a mladić koji je objavio snimak tvrdi da su "izazivali profesora dok nije poludeo".

Snimak iz srednje škole prosleđen je medijima uz poruku da su "učenici često, praktično svakodnevno maltretirali profesora".

- Škola nije upoznata s tom situacijom. Nikakve mere nisu preduzete. Bacao je pernice van kroz prozor, sve što su učenici poslužili kao dobacivanje. Nekada je znao i dići ruku na učenika ali ga ne ošamariti! - piše u poruci uz snimak.

Osim glasnog smejanja, lupanja, pričanja, dok nastavnik radi svoj posao, učenici se dobacuju raznim predmetima po razredu i gađaju profesora. Iako on pokušava da ostane smiren, u jednom trenutku mu popuštaju živci i uzima predmete koje su nabacali prema njemu i po razredu, a reč je o pernicama, voću i drugim stvarima, te ih baca kroz prozor napolje.

Kako je rekla čitateljka koja je prosledila video, učenici su svakodnevno maltretirali profesora.

Ona kaže da škola o tome nije obaveštena, pa je portal 24sata.hr o tom videu pitao direktorku škole Rajku Tršinski.

- Pojma nisam imala do ujutro, kada su novinari zatražili izjavu. Užasnuta sam jer nisam znala za to. Pomal0 sam i ljuta na kolegu jer me nije obavestio o problemima s učenicima i što je sve to trpeo. U školi imamo i osobu koja štiti dostojanstvo zaposlenih. Nestašluka u školama uvek ima. U takvim situacijama pozivamo učenike i roditelje pa bi se učenici izvinili. Trenutno ne mogu ništa učiniti, jer je učenik o kojem je reč i koji je navodno to stavio na internet, bio maturant ove godine. Njega više nema u školi. S kolegom ću razgovarati kroz koji dan kada dođe u školu, a o tome ćemo raspraviti i na nastavničkom veću koje će biti kroz nedelju dana - rekla je Tršinski, dodajući da je reč o razredu koji su se školovali za kuvare.

Napomenula je da se sve to događalo pre više meseci i da bi volela da je znala o tim događanjima u razredu, jer bi tada mogla preduzeti potrebne mere. Direktorka je dodala kako još nisu sigurni, ali da ipak najverovatnije o tome sada neće obaveštavati ministarstvo. Srednja škola "Arboretum Opeka“ većinom školuje učenike za poljoprivredna zanimanja, a vrlo je malo učenika zainteresovanih za to.

Iz Ministarstva nauke i obrazovanja, kojima je medij prosledio snimak i zatražio komentar ministarke Blaženke Divjak, poručuju kako su zatražili hitno reagovanje škole, a snimak su prosledili i prosvetnoj inspekciji.

VIDEO: Učenik gađa flašom starog profesora pa viče "Nisam ja, nisam ja"

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    3. jul 2019 | 15:03

    Nazalost da nas je to profesija unizena gde je svaka stoka ponizava,profesor, uccitelj mora biti postovan,da bude moralna velicina,od tih profesora zavisi kakav ce nam biti sutra strucni kadar a ina neki nacin buducnost,zato to treba odmah saseci u korenu i celokupno drustvo da osudi takvo ponasanje u skoli ,nazalost toga ima i kod nas

  • Lo

    3. jul 2019 | 15:56

    Ovde prvo kazniti debelo roditelje

  • Ivi

    3. jul 2019 | 15:47

    Prosvetnim radnicima su ruke vezane ,ne mogu ni na koji nacin kazniti ucenika ,,,ucenici koji bi i da nauce nesto na casu su u tome spreceni pa i njima nije lako .Zbog nekoliko problematicnih u svakom odeljenju ispastaju svi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA