David stradao zbog hakovanja računa firme? Ovo su tvrdnje advokata, Dragičevići podnose prijavu

O mladiću se i ranije pričalo da je bio dobar haker

  • 21
David Dragicevic Foto: Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA/Davor Dragičević

Slučaj Davida Dragičevića iz Banjaluke, koji je pronađen mrtav u martu prošle godine, i dalje potresa javnost, dok njegovi roditelji nastavljaju sa traženjem istine o njegovoj smrti. Njegova majka se oglasila preko Fejsbuk grupe "Pravda za Davida" povodom teksta u kojem sarajevski advokat govori kako je mladić možda stradao zbog hakovanja računa jedne firme.

Pre dva dana u Novostima objavljen je tekst u kojem sarajevski advokat Duško Tomić govori o mogućem razlogu za ubistvo Davida Dragičevića. Kako je rekao, on ima saznanja da je "David, kao vrstan haker, ušao u račun jedne firme na kojem su bili ogromni iznosi para i da je zato došao u nevolju".

- Čije su pare, taj stoji iza zločina i uveren sam da tu nema dileme. To sam, pred mojim saradnikom Zlatkom Subotićem, koji je pre nekoliko dana svedočio na te okolnosti policiji u Banjaluci, predočio Davidovom ocu, Davoru Dragičeviću. Davor mi je rekao da je David, po otkriću tog novca, račun zaštitio sa šest šifri. Na moje reči da David, kad se našao u nevolji, možda nije mogao da se seti šifri, njegov otac mi je rekao da je mogao, ali nije hteo. Zbog toga je, eto, po mom dubokom mišljenju, platio glavom - rekao je Tomić.

Duško Tomić advokat Printskrin: Youtube/N1

On je izjavio da je američki FBI tražio od Okružnog tužilaštva u Banjaluci da dobiju laptop, koji je koristio nesrećni mladić, ali pod uslovom da roditelji potpišu saglasnost za ulazak u privatnost. Međutim, kako je rekao Tomić, koji je u to vreme bio punomoćnik Davidovog i oca i majke, predaja laptopa i potpis saglasnosti za ulazak u privatnost su izostali. Zašto? To je, dodao je, pitanje za Davora Dragičevića.

- Davor mi je, pred svedokom Subotićem, takođe, rekao da, "ako da laptop, mora da bude jasno da pare koje su na računu, pripadaju njemu". Nisam se složio sa njim, objašnjavajući da u tome ne mogu da učestvujem. Pitao me je jesam li ja njegov ili nečiji drugi advokat. Pokušao sam mu da objasnim da pravni zastupnik nema pravo da laže, da krije istinu, jer postaje krivično odgovoran, za razliku od branioca okrivljenog, ali to Davor nije hteo da shvati. Oko toga smo se razišli. Meni je bilo i ostalo važno da se istina utvrdi i zato sam spreman da svedočim, i kao pravnik, i kao čovek, i kao otac - rekao je Tomić.

Povodom ovog teksta oglasila se i Davidova majka, Suzana Radanović. Ona je rekla da su advokatu Tomiću otkazali punomoć jer su bili nezadovoljni njegovim radom.

- Dušku Tomiću je Davor Dragičević otkazao punomoć 09.11.2018. godine zato što nije bio zadovoljan njegovim radom i isti ne može bez znanja i odobrenja porodice Dragičević i advokata Ifeta Ferageta u javnosti iznositi bilo kakve činjenice ili analizu činjenica i dokaza koji se tiču slučaja teškog ubistva Davida Dragičevića - napisala je Radanović da Fejsbug grupi "Pravda za Davida".

David Dragičević sa majkom Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Ona je dodala kako je "iz ovih razloga Davor Dragičević Regionalnoj advokatskoj komori Sarajevo protiv Tomića već podneo disciplinsku prijavu".

- Ukoliko se ovakva praksa nastavi protiv Tomića ćemo podneti i krivičnu prijavu. Svesni smo njegove bolesne želje za medijskom pažnjom ali ne dozvoljavamo da se pri tome služi slučajem Davida Dragičevića - zaključila je Radanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    4. jul 2019 | 12:23

    Konacno je jasno da je decko ubijen jer je ukrao tudje pare. Zasto su mediji precutkivali cinjenicu i da nije hteo da vrati pare.

  • Aca

    4. jul 2019 | 12:23

    Ma ovaj Dragicevic oce samo pare da napravi ko ga zna zna kakav je covek tacnije necovek i sve ovo sto je radio je radio radi politike PDP a sad radi za svoju stranku a znamo za koga rade te dve oarije za CIa i Mi6 i Izetbegovica i Komsica!!!

  • pera

    4. jul 2019 | 12:15

    Godpofine Drsgicevicu sko hocete pravdu z vasrg nsualosz nadtradsloh dins onds trebati izneti sve na videlo a ne samo ono dto vsm odgovara.Cini mi se da je sad jahms za hskobsnim parama .Molim vas argumentovsns to opovrgnite ili cutite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA