Potresna ispovest majke iz Pule: Ćerka mi se navukla na sve vrste droga, stanje u gradu je užasno

Da stvar bude još gora, roditelji ne žele da vide da su njihova deca izložena drogi, koja se može naći na svakom koraku

  • 1
Pula, Droga Foto: Pixabay, Foter/prensa420

Istra je po zavisnosti o drogama na visokom drugom mestu među regionima u Hrvatskoj, javlja Glas Istre. Majka jedne srednjoškolke iz Pule kaže da se njena ćerka već do svoje šesnaeste godine navukla na alkohol i sve moguće droge, osim heroina.

Gopsođa navodi da često roditelji ne žele da vide ni shvate šta se zaista događa s njihovom decom i da je situacija još gora nego što se čini na prvi pogled jer problem ne pogađa samo srednjoškolce, već i osnovnoškolsku populaciju. Deca su, prema njenim rečima, na raznim drogama poput amfetamina, DMT-a, MDMD-a, klonazepama, LSD-a.

- Da se ne zavaravamo! Panika je! Stanje je alarmantno! Droga je među srednjoškolcima toliko raširena da kao roditelj ne znam šta više da učinim! Drogiraju se za vreme nastave, večernjih izlazaka, u kafićima, na plaži, kod kuće… Drogu su ćerki davali drugari iz škole, za vreme nastave i nakon nje, poznati i nepoznati vršnjaci… Ne mogu da zaštitim ćerku. Ne mogu da je zatvorim u kuću i da je vežem lancima - kazala je.

TINEJDŽERI KOD PSIHIJATRA MORAJU U RIJEKU

U celoj priči navodi još jedan gorući problem u Puli, a to je da grad nema ni psihijatra ni psihologa koji bi se bavili tinejdžerima zbog čega ova Puljanka svoju ćerku vodi već više od pola godine psihijatru u Rijeku. Kći ove žene je, zahvaljujući terapijama, porodičnom angažmanu i podršci profesora, uspela da se reši zavisnosti o opijatima i alkoholu.

DROGA DOSTUPNA SVIMA I JEFTINA JE 

Kada je ćerka ove Puljanke nedavno izašla u grad do Titovog parka shvatila je da je droga posvuda oko nje.

- Droga se prodaje na javnom prostoru, jako je jeftina i ima je u velikim količinama. Ono što je poražavajuće u celoj priči je da od 28 učenika u razredu, gotovo su svi uzimali drogu, a njih deset ju je i dilovalo kako bi pokrili svoje potrebe za drogom - priča majka.

Profesori u školi pokušali su da se angažuju u pomoći roditeljima, pa su predložili redovna testiranja učenika na droge, čemu su se mnogi roditelji usprotivili kao način zadiranja u privatnost, navode mediji.

(Telegraf.rs/Glas Istre)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA