≫ 

Sahranjeni Saša, Milan i Mišo, mladići poginuli u saobraćajnoj nesreći, uz bele ruže i lopte

Cela opština je zavijena u crno i svi oplakuju gubitak tri mlada života, koji su u sekundi ugašeni na drumu

  • 3
Milan Golubović, Saša Kudra i Miša Vujmilović, poginuli mladići u Laktašima dan žalosti Foto: Privatna arhiva

Saša Kudra (24), Milan Golubović (24) i Mišo Vujmilović (25), koji su u subotu ujutro poginuli u saobraćajnoj nesreći u Kukuljama kod Srpca, sahranjeni su danas na grobljima u Maglajanima i Adi kod Laktaša.

Na poslednji počinak mladiće su ispratile neutešne porodice, rođaci i prijatelji. Cela opština je bila zavijena u crno i svi su oplakivali gubitak tri mlada života, koji su u sekundi ugašeni na drumu.

Kudra je sahranjen uz grob svog brata Milana (29), koji je 2013. godine takođe poginuo u saobraćajnoj nesreći, kada je "mazdom" udario u autobus. Njihova majka Mira, slomljena tugom i bolom, jedva je stajala na nogama. Dok su je sinovi i ćerke snažno držali pod rukama kroz jecaj je vikala:

- Dvojicu sinova sahraniti, to nema nigde... Joj, sine moj Saša, šta ću bez tebe? Pustite me da ga poljubim. Joj, nema moga Saše. Mićo, sine, čuvaj brata, otišao je i mlađi od tebe... Joj, sinovi moji - odjekivalo je mesnim grobljem u Maglajanima.

Beli mrtvački sanduk, kovčeg Milan je sahranjen u belom kovčegu, Foto: Profimedia/ Alamy

O izgubljenoj mladosti svedočile su desetine belih ruža koje je porodica ubacila u grobnicu, dok su Sašini prijatelji u grob spustili i dve fudbalske lopte. Crveno-belu sa grbom FK Crvena zvezda, potpisanu od njegovih prijatelja i plavu sa grbom Čelsija, klubova za koje je navijao.

Na istom groblju u belom kovčegu sahranjen je i Milan Golubović (24). U oba slučaja sveštenik Jovo Zeljković je u besedi rekao da su na poslednji počinak ispratili mladiće u punoj snazi, koji su planirali ženidbu, a sve je nestalo u trenutku.

BOL DO KRAJA ŽIVOTA

- Milan se radovao svemu dobrom. Radio je, trudio se i borio, a onda u sekundi udar, prasak i tri mlada života nestaše. Najradije bih ovde ćutao i time najviše kazao. Ali kada bih ćutao ovi krstovi i spomenici bi zaplakali - rekao je Zeljković.

On kaže da obe porodice godinama poznaje, te da će ovu bol nositi do kraja života.

- To je ljuta rana. Bol do neba. Ništa se ne može porediti sa gubitkom deteta. Mladi ljudi su danas slobodni, ali ta sloboda podrazumeva i odgovornost. Tu slobodu skupo plaćamo bez odgovornosti - poručio je sveštenik.

Zeljković kaže da i na Novom Zelandu ili Argentini ljudima mora biti žao, ako su čuli vest o pogibiji trojice mladića.

Pravoslavni sveštenik, pop, služba, krst, pravoslavlje Sveštenik: Ništa se ne može porediti sa gubitkom deteta, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

- Ko je čovek prvo što je pomislio, kada je čuo tu vest, bilo je kako je njihovim roditeljima. Tuga i bol za sve nas, ali mora biti i nada da nešto slično nikome i nigde se ne ponovi - rekao je Zeljković.

On kaže da u ovom slučaju nisu izgubili samo roditelji, braća i sestre stradalih, već svi.

Meštani Maglajana kažu da je porodici Saše Kudre život bio ispunjen tragedijom. Milan i Saša poginuli su u saobraćajnim nesrećama, dok su im u jednom danu za vreme Drugog svetskog rata ustaše pobile pet članova porodice i još šestoro stričevića. Preživeo je samo Sašin deda Milan, koji se tada nije zatekao u selu.

VIDEO: Snimak nesreće u kojoj je poginuo Nikola Radulović

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajka Bg

    8. jul 2019 | 23:06

    Saučešće porodicama. Ostajem bez reči... sta reći već da je ovo prevelika tuga.... Zasto je moralo ovo da se dogodi... 😢

  • Kibo

    8. jul 2019 | 22:48

    Dokle vise....saucesce porodicama.

  • 011

    9. jul 2019 | 05:18

    boze koja tragedija sučut obitelji poginuli mladiča.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA