≫ 

Detalji horora u Đakovu: Socijalna radnica je upozorila da je Andrija čudan, a onda ju je ubio

Nakon osam sati potrage uhapšen je Anrija Drežnjak

  • 2
andrija dreznjak, Đakovo Foto: 24sata.hr/Franjo Lepan

Nakon osam sati potrage uhapšen je Andrija Drežnjak, osumnjičeni za ubistvo u Centru za socijalni rad u Đakovu. On je ubio socijalnu radnicu, a uz to je ranio još jednog radnika koji je u teškom stanju.

U međuvremenu, pojavili su se novi detalji o tragediji. Očevici su ispričali da su se pucnji čuli kao petarde. Socijalne radnice su u šoku i kažu da ne mogu da shvate da je korisnik koji je redovno dolazio u Centar odnekud izvadio pištolj.

Drežnjak (61) je prvo pucao u socijalnu radnicu, a onda je u susednoj sobi pucao u pravnika. Pucao im je u glavu. Socijalna radnica koju je ubio bila je zadužena za njegov slučaj i dugo je radila sa njim. Poznavao je i pravnika, koji je samo davao savete i učestvovao u postupku preuzimanja neke imovine koju je Dražnjaku darovao otac, a Centar mu je pomogao da tu imovinu preuzme.

Drežnjak je nakon pucnjave izašao iz Centra, popeo se stepenicama, a potom seo na bicikl.

Ubica iz Djakova Foto: 24 sata.hr

Socijalne radnice kažu da se znalo da je muškarac u teškom psihičkom stanju, a da je njegova zaštitnica koju je ubio primetila da mu se stanje pogoršalo i to prijavila. Sumnjala je da je prestao da uzima terapiju.

Zbog tragedije je ministarka za demografiju, porodicu i socijalnu politiku Nada Murganić pislala preporuku Centrima za socijalni rad da u sledeća dva dana organizuju dežurstva.

Socijalni radnici su se preko društvenih mreža dogovorili da na posao jutros dođu u crnini, te da se svi koji mogu okupe pred resornim Ministarstvom u 12 sati i 10 minuta kada se juče dogodila pucnjava, kako bi upozorili na težak položaj u kom se nalaze.

Socijalne radnice na Fejsbuku postavljaju natpis: "Jedna od nas", kao upozorenje na tragediju koja se dogodila.

- Ja bih pre svega u svoje lično ime i ime svih službenika Centra za socijalni rad izrazila saučešće porodici Blaženke Poplašen i našem kolegi pravniku za kog znamo da je teško povređen i da se bori za život. Mi smo zgranuti. Ne znam šta zapravo da kažem. Nikada radeći ovaj posao nismo očekivali da nam se mogu dogoditi ovakve stvari. Naš posao se sastoji u pomaganju ljudima, mislilo smo da smo mi ti koji možemo nešto da učnimo. Slučaj nas je zaprepastio. Nismo u mogućnosti da radimo. Danas i sutra ne radimo, nadam se da će stranke da shvate - rekla je direktorka Centra za socijalni rad u Đakovu Dubravka Petrović.

Pogledajte video: Uviđaj na Vračaru, gde je muž ubio ženu, pa pokušao samoubistvo

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    10. jul 2019 | 10:15

    Демократија ником ништа на тлу бивше СФРЈ није добро донела. Новонастале државе су опустеле, владају криминалци, болести које харају не разликују религије ...

  • Gordana

    13. jul 2019 | 11:41

    Žao mi je nesrećne žene, ali isti taj centar za socijalni rad ne primećuje koliko psihopata prolazi kroz njihovu ustanovu. Da li su se ikad zapitali zašto ne reaguju kad žene prijavljuju nasilnike u braku... Mnogo propusta ima unjihovom radu. Mislim da žene nisu podržane od strane istih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA