Užas u Hrvatskoj: BMW naleteo na auto tročlane porodice dok su čekali na naplatnoj rampi

Vatrogascima je trebalo 45 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s detetom

  • 1
Naplatna rampa, saobracajna nesreca, Sveta Helena, Hrvatska Foto: Facebook/Nezavisni cestarski sindikat

Roditelji i dete, koji su bili u automobilu marke "škoda" mađarskih registracija, teško su povređeni u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se u četvrtak oko 12:40 sati dogodila na naplatnim kućicama Sveta Helena na A4 u smeru ka Zagrebu.

Tročlana porodica je u indukovanoj komi, saznao je RTL iz neslužbenih izvora.

BMW DOLETEO PUNOM BRZINOM

Pretpostavlja se da se nesreća dogodila kada se BMW čakovečkih registracija u punoj brzini dovezao do naplatnih kućica, gde su na red čekala dva automobila mađarskih registracija. Zbog neprilagođene brzine, BMW se zabio u automobile. Kako pričaju svedoci, na mestu nesreće nisu se videli tragovi kočenja.

Najgore je prošao automobil u koji se zabio BMW u punoj brzini. Ispred njega je bio jedan automobil koji je plaćao putarinu pa se u trenutku udarca našao bukvalno zgnječen između dva vozila.

Taj je automobil od siline udarca udario i u naplatnu kućicu i ceo je smrskan. Fotografije s mesta nesreće pokazuju koliko je udarac trećeg automobila bio silovit.

AUTO NALETEO NA NAPLATNU KUĆICU U KOJOJ JE BILA RADNICA

U kućici je bila radnica, ali na sreću, ništa joj se nije dogodilo.

Vatrogascima je trebalo 45 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s detetom. Prvi automobil u nizu takođe je oštećen i od siline udarca odbačen je nekoliko metara napred.

Na tom istom mestu u poslednjih pet godina, javlja RTL, dogodilo se već mnogo nesreća, i to zbog ravnog puta koji vodi tačno do naplatnih kućica koje, uprkos brojnim upozorenjima, mnogi vozači primete prekasno ili budu zaokupljeni nečim drugim, na primer, korišćtenjem telefona.

U međuvremenu se saopštenjem o nesreći oglasila policija.

- U saobraćajnoj nesreći teško su povređene tri osobe iz automobila marke Škoda, 38-godišnja putnica kojoj je lekarska pomoć pružena u KB Dubrava, dete putnik kojem je lekarska pomoć pružena u KBC Zagreb i 38-godišnji vozač, a lekarska pomoć mu je pružena u KBC Zagreb - saopštila je između ostalog zagrebačka policija.

SLUČAJ ZORANA BABIĆA

Slična nesreća, ali sa smrtnim slučajem, dogodila se 31. januara ove godine na naplatnoj rampi Doljevac u Nišu.

U lančanom sudaru tri vozila na naplatnoj rampi, u kojem je učestvovao i automobil Vlade Srbije u kojem je bio direktor Koridora Srbije Zoran Babić, poginula je Stanika Gligorijević (52) iz knjaževačkog sela Debelica.

Zoran Babić, udes, Saobracajna nesreca Nis Foto ilustracija: Telegraf/Tanjug/Zoran Zestic

Do nesreće je došlo kada je Babićev vozač D.S. (35) iz Rakovice, koji je upravljao "škodom superb" na naplatnoj rampi umesto u kanal u kojem se putarina naplaćuje elektronski, ušao u onaj gde se plaća gotovinski i udario u "opel astru" na čijem je zadnjem sedištu sedela nesrećna Stanika.

Od siline udarca koji je bukvalno razneo zadnji deo vozila, Stanika je preminula na licu mesta a iz gomile zgužvanog metala morali su da je izvlače vatrogasci.

Auto poginule, raznet otpozadi, Saobracajna nesreca Nis Foto: Telegraf

Teško je povređena i njena sestra M.A. (54) koja je bila na mestu suvozača dok je njen zet S.A. (48) zadobio lakše povrede. Lakše je povređen i S.S. ( 64) koji je bio za volanom svog "folksvagen pasata" kada ga je otpozadi usled lančanog sudara udarila "opel astra".

Babićev vozač jurio je auto-putem oko 170 kilometara na sat kada je izazvao stravičnu nesreću. On je uhapšen, a v.d. Koridora Zoran Babić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju.

Vozaču "škode superb" preti do osam godina zatvora.

Video: Vatrogasci seku olupine automobila kako bi stigli do žrtve

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA