Meštani pronašli mladića koji krklja u grmlju kod hrvatske plaže, nije mu bilo spasa

Britanac je konzumirao čak tri vrste droge čija kombinacija je smrtno opasna

  • 0

"Ludo je kako te sunce natera da si poželiš da uništiš život" - napisao je na svom fejsbuku, 21-godišnji državljanin Velike Britanije uoči "Hide outa", festivala elektronske muzike na popularnoj plaži Zrće na ostrvu Pag, sa kojeg se nikad nije vratio.

Preminuo je u zadarskoj Opštoj bolnici, 2. jula, od posledica konzumiranja veće količine narkotika, dan nakon početka festivala koji se održava u kultnim klubovima na plaži Zrće.

Mladom Britancu pozlilo je nakon festivala na putu prema apartmanu koji je unajmio u Novalji. Onesvestio se i pao, a pronašli su ga prolaznici i pozvali Hitnu pomoć.

- Našli su ga u grmlju. Još je disao, ali teško, krkljao je. Bio je to stravičan prizor. Došla je odmah Hitna pomoć i oni su učinili sve što su mogli, ali bilo je već prekasno - rekli su meštani Novalje.

Mladić je u zadarskoj Opštoj bolnici odmah priključen na aparate za disanje ali je ubrzo preminuo od, kako je utvrđeno, kobne kombinacije kokaina, metamfetemina i amfetamina.

- Inače opasan kokain može biti poguban ukoliko se kombinuje s drugim drogama ili alkoholom. U kombinaciji s amfetaminima ili "spidom" opasnost je mnogo izraženija, jer ta kombinacija uz zatajenje srca uzrokuje i napuknuće krvnih sudova u mozgu - navode stručnjaci.

Tokom održavanja festivala "Hide out", policija je otkrila i procesuirala sedam krivičnih dela nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama, za koja je osam osoba prijavljeno nadležnom državnom tužilaštvu i to: četiri državljana Velike Britanije, dva hrvatska i jedan australijski državljanin i jedna državljanka Srbije.

Zbog prodaje droge uhapšeno je osam osoba, među njima najviše stranaca, koji su posetiocima nudili razne opijate.

Inače, na ovom festivalu prošle godine desilo se ubistvo.

TRI DANA KASNIJE GRK PREMINUO NA EGZITU

Samo tri dana kasnije slična tragedija dogodila se i u Novom Sadu na festivalu Egzit.

- Sa žaljenjem javljamo da je prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili iz Hitne pomoći, državljanin Grčke preminuo nakon što mu je prethodno pozlilo na EXIT festivalu. Nakon što je obezbeđenje uočilo da je jednom od posetilaca pozlilo na Gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave, pružena mu je hitna medicinska pomoć - naveli su organizatori ovog festivala 6. jula.

O smrti Britanca na Pagu hrvatski mediji izvestili su tek danas, ali ispostavilo se da su dva mladića preminula u istom periodu (2. i 5. jul).

(Telegraf.rs/Zadarski.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA