Dramatično i dalje u Hrvatskoj: Vatra stigla do ugostiteljskih objekata, izgorelo 5 hektara šume

Vatrenu stihiju gase 3 kanadera, 64 vatrogasca uz pomoć 22 vozila, a na terenu su i 32 policijska službenika

  • 0

Veliki požar koji je izbio u Hrvatskoj oko 1 sat iza ponoći na plaži na Zrću, posle burne noći, konačno je stavljen pod kontrolu, ali još uvek nije ugašen.

Prema prvim informacijama u požaru niko nije povređen.

- Više nema otvorene vatre ni plamena. Izgorelo je oko 5 hektara šume. Nema povređenih - rekao je Ante Dabo, gradonačelnik Novalje za Antenu Zadar.

Prema navodima Hrvoja Ostojića, vatrogasnog komandanta Ličko-senjske županije, požar još nije lokalizovan, ali će uskoro biti.

- Noć je vatrogasnim ekipama na terenu predstavljala problem zbog vidljivosti i mogućnosti koordinacije gasitelja, a poteškoće im je predstavljao i snažan vetar promenjivog smera - rekao je Ostojić i dodao:

- Požar je izbio u gustoj šumi na samoj plaži Zrće. Vatra je došla na nekih 300-350 metara od prvih ugostiteljskih objekata.

Maja Brozičević iz Policijske uprave ličko-senjske rekla je za Zadarski.hr da veliki požar na Zrću gase 3 kanadera, 64 vatrogasca iz Ličko-senjske i Zadarske županije uz pomoć 22 vozila, a na terenu su i 32 policijska službenika.

Nakon izbijanja požara policija je zatvorila put između Paga i Novalje jer se na njemu nalaze kolone vatrogasnih vozila. Vitalni objekti u Novalji nisu ugroženi i za sada ne postoji opasnost od širenja požara.

Uzrok još uvek nije poznat.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA