Hrvatska predsednica o šokantnom intervjuu: Izvlači se na "igre rečima" i loš prevod

Svetski mediji tumače reči Kolinde Grabar Kitarović kao zvanično priznanje nezakonitog postupanja hrvatske policije prema migrantima

  • 3

Šokantno priznanje hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović da hrvatska policija sprovodi nezakonitu nasilnu politiku prema migrantima, koje je izrekla u intervjuu za švajcarski "SRF" prošle nedelje, postalo je i tema svetskih medija.

Na pitanje hrvatskih medija da li predsednica stoji i dalje iza onoga što je rekla švajcarskim novinarima, kao i to kako komentariše činjenicu da svetski mediji reči Grabar Kitarović tumače kao zvanično priznanje nezakonitog postupanja hrvatske policije prema migrantima, oglasili su se iz kabineta hrvatske predsednice.

IZVLAČI SE NA "IGRE REČIMA" I LOŠ PREVOD

- Oštro odbacujem pokušaj reinterpretiranja izjava vezanih uz pitanja zaštite hrvatskih granica od ilegalnih migracija. Želim da istaknem kako hrvatska policija u obavljanju poslova nadzora državne granice, samim time i granice EU pri sprečavanju ilegalnih migracija postupa zakonito, profesionalno i humano, a sredstava prisile prema onima koji krše zakon zakona primenjuje u najmanjoj mogućoj meri koja je neophodna za zaštitu bezbednosti policijskih službenika i za obavljanje njihovih zadataka - rečeno je portalu "Index.hr" u ime predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

- Bezbednost je temeljni uslov stabilnosti i razvoja Hrvatske i samim tim jedan od mojh ključnih zadataka. To su činjenice koje nikakve igre reči, loši prevodi ili iz konteksta izvučeni delovi izava ne mogu i neće promeniti - navodi se u odgovoru iz kabineta predsednice.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA