≫ 

Šef misije OEBS u BiH: Još 5.000 ratnih zločinaca još uvek je na slobodi

Poslednja objavljena analiza OEBS-a pokazala je da u fiokama Tužilaštva BiH i dalje stoji oko 800 predmeta ratnih zločina koji obuhvataju oko 5.000 počinioca tih zločina

  • 8
Brus Barton OSCE, Berton Printskrin: Youtube/ TV1

Najmanje 5.000 identifikovanih počinilaca ratnih zločina na području Bosne i Hercegovine još uvek je na slobodi, izjavio je šef misije OEBS u BiH Brus Berton.

Prema njegovim rečima, ukoliko se nastavi ovim tempom kojim su se do sada obrađivali ti predmeti, pravosuđu će trebati bar deceniju da ih sve završi, preneo je portal Index.hr.

- Stopa osuđujućih presuda u predmetima ratnih zločina na sudu u BiH opada alarmantnom brzinom i uglavnom je posledica nekvalitetnih istraga i optužnica koje podiže Tužilaštvo BiH - kazao je Berton u intervjuu za sarajevski list "Oslobođenje".

Njegova ocena je da Tužilaštvo BiH, na čijem je čelu Gordana Tadić, ne usmerava punim kapacitetom na istrage i krivični progon najsloženijih predmeta ratnih zločina, rasipa raspoložive resurse, a predmete ratnih zločina procesuira veoma sporo.

Poslednja objavljena analiza OEBS-a pokazala je da u fiokama Tužilaštva BiH i dalje stoji oko 800 predmeta ratnih zločina koji obuhvataju oko 5.000 počinioca tih zločina.

VIDEO: Porodice žrtava u Srebrenici nakon suđenja Karadžiću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    17. jul 2019 | 15:14

    Klinton, Bler, Olbrajtova,.... nek'lovi svak' svoje.

  • Herc

    17. jul 2019 | 16:20

    Kako ne.... Jel de...Po tvome je od tih 4999 Srbi Nedužni Muslimani i Hrvati...Pa nije im 91.bila 41 kad su klali i ubijali Srbe i punili jame sa Srbima...Najveci ratni zločinac je umro a on je Alija Izetbegović..koji je i u miru bio u zatvoru zbog svog radikalizma Sve to svijet i vi znate dobro..A znate i da je najveći genocid napravljen u Sarajevu..uzmite koliko je Srba živelo prije rata koliko danas...

  • lav

    17. jul 2019 | 14:19

    ZLOCINCI SU ZASTICENI GLOBALNIM SISTEMOM A ONE NAD KOJIMA JE ZLOCIN IZVRSEN SUDI SE KAO ZLOCINCIMA A ZLOCINCI PRAVI SU MIROTVORCI. SVAKA GLOBALIZACIJA JE USKO VEZANA SA ZAKONIMA EKSTREMNIH RELIGIJA ILI SEKTI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA