Mladi umetnik iz Bihaća poginuo u nesreći u Hrvatskoj: Ukrasio je grad na Uni brojim muralima

Dao je nesebičan doprinos u brojnim akcijama koje su organizovane za pomoć deci i mladim ljudima u Bihaću

  • 2

Vozač automobila bosanskohercegovačkih registracija poginuo je u sredu u sudaru s kamionom u Ličkom Petrovom selu na Plitvičkom putu, javlja Index.hr.

Prema informacijama portala Cazin.net u saobraćajnoj nereći život je izgubio mladi bihaćki umetnik Anis Smajić, poznat kao Anik Dub. Autor je brojnih murala u gradu na Uni, a ukrasio je i Pasarelu u gradu na Uni i ona je od rugla preko noći postala mesto za divljenje u Bihaću. Dao je nesebičan doprinos u brojnim akcijama koje su organizovane za pomoć deci i mladim ljudima u Bihaću.

Rođen je 12. juna 1993. godine u Bihaću, gde provodi detinjstvo i završava osnovnu i srednju školu. Njegove afinitete prema umetnosti već u osnovnoj školi primećuje njegova nastavnica likovnog pa tako pod njenim rukovodstvom beleži i prve uspehe, a zatim upisuje srednju umetničku školu (2008) te nastavlja sa usavršavanjem.

Krajem 2012. godine pod pseudonimom "Anik Dub" stupa na Strit Art scenu kroz grafite i tagove, a kasnije istoimeni pseudonim postaje ključni faktor za formiranje brenda. Strit Art umetnost - pogotovo "3D art" stvara mu direktan kontakt sa publikom, što je ujedno pobudilo veliko interesovanje medija i njegova umetnost izlazi iz senke. Razni festivali, kampovi i izložbe doprineli su u formiranju kako ličnosti tako i "umetničkog rukopisa".

Pored klasičnih medija u srednjoj umetničkoj školi sam kreće u istraživanja "drugih" materijala i s tim na poseban način prezentuje celokupan umetnički rad. Pod terminom "drugi" ili moderniji medij razvija rad u tehnikama airbrush, tattooart, murali, dizajn, marketing, performans, portreti kasnije karikature...

Inspiracija mu je bio rodni grad i sugrađani koji su mu bili najveća podrška, što govori i podatak da preko 1.000 ljudi iz rodnog grada ima Anikovu majicu, stiker ili karikaturu.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    17. jul 2019 | 17:20

    U bivsoj Jugi vise izgubi zivot u saobracaju nego u Nemackoj gde se moze voziti i preko 200 km gde je dozvoljeno zato avion je zakon vise moje auto nece vise videti nase krajeve.

  • Marina

    17. jul 2019 | 18:30

    Tuga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA