≫ 

33 migranta povređena tokom bekstva od policije: Krijumčareni su u kombiju koji se survao u kanal

Veoma teške povrede je zadobio i vozač kombija koji je iskočio iz vozila. Povređeni migranti su zbrinuti u bolnicama

  • 1
Severna Makedonija, migranti, udes Foto: Kanal 5

U saobraćajnoj nesreći koja u petak dogodila na autoputu kod Demir Kapije, na jugu Severne Makedonije, povređena su 33 migranta, među kojima i nekoliko maloletnika, u prevrnutom kombi vozilu, potvrđeno je iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kavadarcima.

Na mestu udesa kraj lokaliteta Prždenski spomenik, kod Demir Kapije, uviđaj su izvršile ekipe MUP-a i nadležnog Javnog tužilaštva iz Kavadaraca.

Prema prvim informacijama iz Tužilaštva, 24-godišnji vozač iz Velesa, u kombiju marke "Mercerdes", skopskih registarskih oznaka, vlasnika iz sela Aračinovo kod Skoplja, sa 33 migranta u ilegalnom prevozu, na autoputu u smeru iz Đevđelije prema Skoplju, primetio je da ga prati policijska patrola.

Makedonska policija Bežali su od policije; Foto: Wikipedia/Dickelbers

- U pokušaju da pobegne, vozač se u punoj brzini prebacio na suvazačko sedište, otvorio desna vrata vozila i skočio na autoput. Po inerciji kombi vozilo je nastavilo kretanje sledećih 40 metara, a potom je u prevrtanju sa migrantima survalo u provaliju kraj kolovoza, dubine od oko 14 metara. U nesreći su povređeni svi migranti, među kojima je i nekoliko maloletnika, navodi se u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Kavadarcima.

Veoma teške povrede je zadobio i vozač kombija koji je iskočio iz vozila. Zbog ozbiljnosti ozleda on je transportovan na u skopski Urgentan centar. Povređeni migranti su zbrinuti u bolnicama u Kavadarcima i Negotinu na Vardaru.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA