Godišnjica zločina nad Srbima u Gornjim Magašićima: Ubijena je i trudnica od 17 godina

Gornji Magašići napadnuti su 20. jula 1992. godine u popodnevnim časovima, kada su pripadnici oružanih muslimanskih snaga iz Srebrenice upali u nebranjeno selo i ubili sve civile

  • 13
Bratunac, selo Magasici Printskrin: RTRS

Članovi porodica ubijenih meštana srpskog sela Gornji Magašići i predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Bratunca danas su položili cveće na bratunačkom groblju povodom 27 godina od stradanja osmoro ljudi iz tog sela, o čemu je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu, prenose banjalučki mediji.

Navodi se da su Gornji Magašići napadnuti 20. jula 1992. godine u popodnevnim časovima, kada su pripadnici oružanih muslimanskih snaga iz Srebrenice upali u nebranjeno selo i ubili sve civile, koji nisu mogli da pobegnu, kao i da su opljačkali i popalili 20-ak srpskih kuća.

Bratunac, selo Magasici Gornji Magašići napadnuti su 20. jula 1992. godine, Printskrin: RTRS

Zločin je po svireposti bio jedan od najstravičnijih, jer su masakrirani i ubijeni isključivo srpski civili.

Najstarija žrtva bio je osamdesetpetogodišnji Blagoje Popović, a najmlađa 17-godišnja trudnica Ljiljana Ilić. Među ubijenima je bilo šest žena.

Navodi se da za ovaj, kao i za sve ostale zločine počinjene nad Srbima u bratunačkoj opštini, niko nije odgovarao niti je procesuiran.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA