Policajac pucao na Novosađanina u diskoteci u Tivtu, pa pobegao

Do pucnjave je došlo u noći između četvrtka i petka u dikoteci

  • 12

Službenici Uprave policije pronašli su i lišili slobode D.Ž, policijskog službenika zaposlenog u OB Kotor, zbog sumnje da je juče u Tivtu, na štetu S.A, državljanina Srbije, počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Da podsetimo, Novosađanin S. A. (30) ranjen je u pucnjavi u noći između četvrtka i petka u noćnom klubu "Vin" u Tivtu.

Policijski službenici su još juče, nedugo nakon izvršenog krivičnog dela, došli do saznanja koja su ukazivala na sumnju da je D.Ž. izvršilac i od tog momenta se tragalo za njim.

- Sumnja se da je D.Ž. u petak oko 02.40 časova, kada nije bio na dužnosti, u diskoteci "Vin" u Tivtu, nakon verbalnog konflikta i tuče više lica, upotrebom vatrenog oružja naneo povredu S.A, nakon čega se udaljio sa lica mesta - kaže se u saopštenju MUP-a Crne Gore.

Policija je preduzela niz operativno-taktičkih mera i radnji koje su rezultirale rasvetljavanjem krivičnog dela u kratkom roku i lišenjem slobode osumnjičenog lica. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

- Policijski službenik D.Ž. je, shodno zakonu, bio dužan da, iako nije bio na dužnosti, suzbije radnje koje mogu da naruše javni red i mir, kao što je bila tuča koja je prethodila ovom krivičnom delu, kao i da u tim situacijama bez odlaganja o tome obavesti svog neposrednog rukovodioca, što on nije učinio, već je, kako se sumnja, počinio navedeno krivično delo - dodaje se u saopštenju.

Osim lišenja slobode, protiv D.Ž. će biti iniciran i disciplinski postupak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tivat

    20. jul 2019 | 21:43

    Pa opisite celi slucaj a ne polovicnu istinu.. posvadjale su se dve grupe devojaka u diskoteci, i obezbedjenje je izbacilo obe grupe i devojke i muskarce, grupe iz Novog sada a drugi iz Vrbasa, i onda su se oni udruzeno suprostavili obezbedjenju i zapretili da ce se vratiti da se obracunaju. Vratili su se oko 2.30 sa motkama i čekićima i napali obezbedjenje, izmlatili ih mozkama i polupali lokal, i u tome je doslo do okrsaja i pucnjave..

  • Rastko

    21. jul 2019 | 08:39

    Bice da je bilo opravdano i nikom nista.

  • Rastko

    21. jul 2019 | 08:44

    Nije 'teo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA