≫ 

"Kralj škaljaraca" saslušan u Beogradu: Negirao krivicu, ima alibi, njegovo izručenje neizvesno

Uvidom u spise, kako kaže Vukotićev branilac, može se utvrditi da njegovu odbranu potvrđuje i analiza svih materijalnih dokaza kao i brojni svedoci

  • 3

Jovan Vukotić (38), za kojeg Crna Gora veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana", saslušan je u Srbiji povodom zamolnice crnogorskog ministarsrtva pravde, u vezi sa tri pokušaja ubistva za koja je osumnjičen u toj državi.

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović precizirala je za Tanjug da je Vukotić saslušan u predmetima u kojima su oštećeni Vojin Stupar i Miloš Radonjić, kao i Tamara Zvicer, napominjući da je u oba slučaja pružio čvrste alibije kojima dokazuje da nije bio, niti je mogao biti na mestu izvršenja tih krivičnih dela, te da ne može biti ni izvršilac tih krivičnih dela.

U predmetu pokušaja ubistva Tamare Zvicer u Kotoru 2016. godine, Vukotić je, prema rečima njegovog branioca, u tom trenutku bio hiljadu kilometara daleko.

- Čim je javno ''prozvan'' u vezi sa tim slučajem, on je tužilaštvu dostavio materijalne dokaze u formi video-zapisa i drugih nespornih pisanih dokaza koji potvrđuju njegov alibi i njegovu odbranu. Na te okolnosti postoji i veliki broj svedoka - napomenula je Dobričanin Nikodinović.

Kada je u pitanju pokušaj ubistva Stupara i Radonjića takođe u Kotoru 2016. godine, odbrana Vukotića je da "ni tog dana, ni tih dana" nije bio u Kotoru, niti na primorju, dodala je advokatica.

Uvidom u spise, kako kaže Vukotićev branilac, može se utvrditi da njegovu odbranu potvrđuje i analiza svih materijalnih dokaza kao i brojni svedoci.

U SRBIJI IMA KAZNU ZBOG FALSIFIKOVANJA PASOŠA

Inače, Ministarstvo pravde Srbije nedavno je primilo zahtev Crne Gore za izručenje ovog Kotoranina, koji u Srbiji izdržava kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanja pasoša.

Zahtev za izručenje prosleđen je Višem sudu u Beogradu koji treba da odluči o ispunjenosti uslova za izručenje Crnoj Gori, a konačnu odluku o izručenju u svakom slučaju donosi ministar pravde.

Vukotić inače ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo.

On je u Beogradu u februaru ove godine pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, a ta kazna mu ističe u decembru i treba da je odsluži u Srbiji.

Pored pomenuta dva slučaja, Vukotić je prošle godine u Beogradu u pritvoru saslušan i povodom sumnji Crne Gore da je u toj zemlji utajio porez.

OSUMNJIČEN ZA POKUŠAJ UBISTVA ŽENE SUPARNIKA

Osumnjičen je da je 23. maja 2016. godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog, od kako se veruje vođa suparničkog "kavačkog klana" Radoja Zvicera.

Tom prilikom sa Vukotićem se u vozilu nalazio njegov otac, dok je sa oštećenom u vozilu bila njena maloletna ćerka čiji je život ovom prilikom takođe doveden u opasnost, navela je ranije u saopštenju crnogorska policija.

Takođe pod istragom je crnogorskog tužilaštva za pokušaj dvostrukog ubistva u Kotoru 2016. godine - Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Krivičnom prijavom podgoričke policije koja je podeta tužilaštvu pored Vukotića u tom slučaju su obuhvaceni su i Milić Minja Šaković i Igor Dedović, prenele su ranije podgoričke Vijesti.

Vukotić je u pritvoru u Beogradu od septembra, a pritvor mu se uračunava u kaznu zatvora, što znači da će na slobodu izaći u decembru ove godine.

On je 10. septembra bio u turskom letovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qrta

    21. jul 2019 | 16:00

    Simtomatično je da sve te 'čestite' građane brane najpoznatiji advokati čije cene nisu standardne?! Teško da bi to mogao da plati neko ko ima prosećna primanja. Sad dolazi na red pitanje, a odakle onda njima pare?

  • Sve ove godine

    21. jul 2019 | 16:03

    A nijedan iz Kavačkog klana?

  • Nagib

    21. jul 2019 | 20:05

    Smirilo se izgkeda,neko vreme nema rokanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA