≫ 

Nova pravila za taksiste u Crnoj Gori: Moraće da imaju legitimaciju i nose uniformu. I to nije sve

Ove novine uvode se kako bi se uklonila nelojalna konkurencija i suzbila siva ekonomija u toj delatnosti

  • 8

Taksi udruženja u Crnoj Gori moraće u vozilima da imaju na vidno istaknutom mestu taksi legitimaciju, a vozači će morati da imaju i posebnu radnu odeću, predviđeno je izmenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju.

Ove novine uvode se kako bi se uklonila nelojalna konkurencija i suzbila siva ekonomija u toj delatnosti, prenose Vijesti.

U Ministarstvu pomorstva i saobraćaja navode da su nova zakonska rešenja pripremili nakon što su taksi prevoznici zahtevali od vlade uklanjanje nelojalne konkurencije mere protiv sive ekonomije.

- Najvažnije izmene i dopune se odnose na dokumentaciju koja se mora nalaziti u vozilu prilikom obavljanja auto taksi prevoza. Ovde je posebna pažnja posvećena dokumentaciji kojom se dokazuje da je vozač zaposlen i prijavljen kod auto taksi prevoznika. Obavezno je posedovanje taksi legitimacije vozača koja mora biti istaknuta na vidnom mestu u vozilu. Uz to, dat je pravni osnov za propisivanje radne odeće za vozače kako bi izbegli situacije da pojedini auto taksi prevoznici narušavaju ugled uzornim kolegama i Crnoj Gori kao prepoznatoj turističkoj destinaciji - navode u Ministarstvu.

Još jedna od novina biće i uvođenje usluge "rent a car" sa vozačem, koji će moći da se obavlja samo putničkim vozilom visoke klase, odnosno luksuznim putničkim vozilom mlađim od šest godina, čija je kataloška vrednost veća od 30.000 evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    22. jul 2019 | 07:14

    Neće ni uniforma ni legitimacija oterati divljake. Samo inspekcija, Policija i rigorozne kazne to mogu da urade. Mogu regularni i gaće da nose na glavi ali dok sistem ignoriše problem nema boljitka. Isto važi za Beograd.

  • PETAR 1

    22. jul 2019 | 06:51

    Dali ce ovaj tekst procitati zamenik u Beogradu.

  • DARKO 100%

    22. jul 2019 | 08:29

    Svaka cast za Crnogorce ,prvi put cujem da rade nesto sto ima logike ,to bi trebalo i u Srbiji da bude tako i fiskalni racun da daju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA