≫ 

Otkriven uzrok požara u kom je stradao mladi vatrogasac Ivan, vatra buknula na balkonu

Ivan je imao samo 24 godine

  • 0
Vatrogasac Foto: Facebook

Zagrebačka policija objavila je detalje uviđaja požara koji je izbio u subotu u Velikoj Gorici u kom je pognio vatrogasac Ivan Galeković (24).

Kako je utvrdila istraga, požar je najverovatnije izbio na balkonu stana na 1. spratu zgrade.

Prema mišljenju veštaka, do požara je došlo zbog hemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mestu. U požaru je oštećen inventar nekoliko stanova. Požar je napravio veliku materijalnu štetu, ali ona tačno nije još procenjena.

Vatrogasac Galeković preminio je u bolnici nakon nesreće tokom gašenja požara. Bio je pripadnik Javne vatrogasne jedinice iz Velike Gorice, a na intervenciju je otišao sa još nekoliko kolega. Jedan od njih je u požaru povređen nakon što je na njega pala greda.

- Dugo sam ga poznavao. Sjajan mladić. Od mladih dana je on dao JVP Velika Gorica, a dve godine je kod nas baš kao profesionalni vatrogasac. I njegov otac takođe je vatrogasac kod nas. Tako je Ivan i počeo svoju vatrogasnu karijeru. Šta da vam kažem. Ne znamo više ni šta reći u ovom trenutku. Cela jedinica je u šoku - rekkao je zapovednik jedinice Borislav Turan.

Pogledajte video: Drama u Japanu: Upao u studio, vikao "crknite" i sve zapalio

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA