Trojica mladića brutalno pretukla starca u Puli, među njima je i pripadnik Vojske Hrvatske (VIDEO)

Starcu su nanesene teške telesne povrede, a policija je uhapsila trojicu napadača

  • 20
Pretukli starca u Puli Foto: Printsceen/Index.hr/Nadzorne kamere

Penzioner (77) pretučen je juče u bašti kafića u Puli. Njega su brutalno pretukla trojica muškaraca, koji su sinoć uhapšeni, a prema pisanju hrvatskih medija, jedan od njih je pripadnik Hrvatske vojske.

Policija je jednog od napadača uhapsila u Puli, dvojica su uhvaćena na području Zagreba, gde su pobegli nakon napada. Čoveku su naneli teške telesne povrede, polomili su mu tri rebra i ruku, što znači da bi trebalo da budu prijavljeni za krivično delo nanošenja teških telesnih povreda, i to vrema osovi ranjivoj zbog svoje dobi.

- Prema informacijama dobijenim od strane nadležnih državnih organa, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je van radnog vremena, van redovne službe, učestvovao u napadu na stariju osobu. Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj krivičnog dela, pokrenuće se kazneni postupak koji za kaznu može da ima prestanak vojne službe. Ministarstvo odbrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcionišu bilo kakav oblik nasilja. Reč je o izdvojenom slučaju neprimernog ponašanja koje smatramo nedopustivim. Ovim putem, Ministarstvo odbrane izražava žaljenje zbog događaja i upućuje izvinjenje zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH - rekli su u Ministarstvu odbrane.

Uprkos teškim povredama, pretučeni Evelino Vale "Glasu Istre" je uspeo u bolnici da ispriča šta se dogodilo.

- Došli su oko šest sati i dirali hrvatsku i istarsku zastavu koje vise sa terase. Upozorio sam ih da to ne čine, a oni su rekli da u 9.30 sati moraju na postrojavanje u vojsku te da su pred zastavom svaki dan. Onda su otišli i vratili se nakon sat vremena sa palicama, maskama i kapuljačama na glavi. Nisu ništa rekli, samo su počeli da me tuku, u ruku, a nakon što sam pao, nogama su me tukli po rebrima - ispričao je on.

Pogledajte video: Tuča žena u GSP-u, vozač nije mogao da ih razdvoji, pa dobio po nosu

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 777

    22. jul 2019 | 15:07

    Svaka cast momci,steta sto niste dosli u vecem broju,i jos veca steta je sto deka nije bio u invalidskim kolicima !!! Pokazali ste da ste " za dom spremni "

  • Darinka

    22. jul 2019 | 15:09

    Evropejci,tuku deku od 77.god.Rekla bih da je deka Italijan.Hmm,to Vas svrbi.Polako,polako bice to pod okriljem Italije

  • Baka

    22. jul 2019 | 15:54

    Da je moj deka ima što kod sebe, pa da vam je uzvratia... Vidili bi vi svog Boga! Zlikovci i kukavice, sramite se! U Srbiji su nas castili pićem, a naši da nas tuku kod kuće... Sramota sramna....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA