Ivanov otac gasio požar na drugom mestu, ne sluteći da mu je sin vatrogasac poginuo

Otac preminulog Ivana Galekovića takođe je vatrogasac u Gorici i on je u to vreme gasio požar u Turopolju

  • 0
Vatrogasac Foto: Facebook

Mladi vatrogasac Ivan Galeković iz Velike Gorice poginuo je u požaru koji su uzrokovale zapaljive tečnosti ostavljene na balkonu jednog od stanova u zgradi, potvrdila je policija. Meštani kažu da je u tom trenutku njegov otac gasio požar na drugoj lokaciji, ne znajući da mu je sin mrtav.

S balkona na prvom spratu izbio je požar usled kog je preminuo 24-godišnji vatrogasac. Na njemu je neko ostavio zapaljivu tečnost koja je izazvala hemijsku reakciju.

U sada uništenom stanu živeli su podstanari. Vlasnica zgrade je u šoku. Išli su, kaže, da izjave saučešće porodici i ne mogu da veruju što se dogodilo.

Taman kad su stigli na more, javili su im za požar pa su se vratili. Ne znaju šta su njihovi podstanari držali na balkonu.

- Govorimo o benzinima i svim drugim lako zapaljivim tečnostima koje isparavaju već na sobnoj temperaturi. Razređivači, lakovi, boje, benzini, benzoli, isparivi alkoholi, itd - kaže za RTL glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković.

SKINUO MASKU PA SE NAGUTAO DIMA?

Nezvanično, Ivan je nakon treće potrošene boce kiseonika skinuo masku jer je požar tada već bio ugašen pa postoji mogućnost da se nagutao dima.

Za njega, meštani imaju samo reči hvale.

- Dečko kakav se samo poželeti može. Tuga i žalost, pitamo dragoga Boga zašto - kaže Neven iz Mracelina.

- Tata je isto vatrogasac u Gorici. Tim više, on je u to vreme gasio u Turopolju, a dete je tamo. Ništa neće roditeljima vratiti tog dečaka i nikad se to više ne ponovilo - dodaje sumeštanka Nada.

(Telegraf.rs/RTL)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA