Sevali noževi u masovnoj tuči migranata u Tuzli, povređene dve osobe

Jedna osoba je teško povređena te je zadržana na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli

  • 1
Bosanska federalna policija, Bosna, Sarajevo Foto: Marko Jovanović

Masovna tuča među migranatima dogodila se sinoć u neposrednoj blizini Glavne autobuske stanice u Tuzli, a tom prilikom dve osobe su zadobile telesne povrede te su prevezene u bolnicu.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) su za Klix.ba kazali da se incident dogodio sinoć oko 22:40 sati te da je u tučnjavi učestvovalo više osoba.

Kako su precizirali, tom prilikom jedna osoba je teško povređena te je zadržana na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, dok se o stepenu povreda drugog migranta lekari nisu izjasnili i on je otpušten iz bolnice.

Dva muškarca zadobila su ubodne rane nožem, potvrdilo je tužilaštvo za Federalnu televiziju.

Dežurni operativni u MUP-u TK kazao je da se ovaj slučaj tretira kao krivično delo nanošenja težih telesnih povreda, a ne kao pokušaj ubistva.

U tuči je učestvovalo osam stranih državljana, odnosno migranata. Učesnici u masovnoj tuči su privedeni na kriminalističku obradu.

Inače, ovo je drugi slučaj fizičkog obračuna između migranata za samo nekoliko dana na području Tuzle.

Početkom ove sedmice u neposrednoj blizini Tržnog centra Omega u Tuzli 32-godišnji Alžirac brutalno je izboden nožem, a nedugo nakon toga preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    4. avgust 2019 | 10:25

    Ko bi '92. godine rekao da ce sled dogadjaja biti ovakav...da se Alzirci,Sirijci.. po BiH bodu nozevima,da otimaju,da siluju...a obecane su im zlatne kasike???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA