≫ 

Dragan i Nemanja poginuli sestrama na oči, jedna skočila u reku da spase brata: Tuga u Čelincu

Tri tragedije zavile su ovaj grad u crno

  • 8
Dragan i Nemanja Jankovic Foto: Facebook

Opština Čelinac zavijena je u crno zbog pogibije bratića Dragana (28) i Nemanje Jankovića (22) iz Ukrine i Borisa Šajinovića (38) iz Teslića, koji su u noći između petka i subote stradali u dve odvojene saobraćajne nesreće na putu Čelinac - Ukrina.

Dragan i Nemanja poginuli su u "audiju A4", koji je u subotu u 2.15 probio ogradu mosta i sleteo u reku Ukrinu u Staroj Dubravi. Stradali su naočigled njihovih sestara, koje su se vozile u automobilu iza njih. Kako saznajemo, obdukcijom je utvrđeno da su se obojica utopili.

Prema nezvaničnim informacijama, za volanom "audija" bio je Dragan, a nesreći je kumovala velika brzina.

- Vozilo je udarilo u ogradu pre mosta, a po putu je ostao trag paranja "audija". Nakon udara, "audi" se odbio i preleteo na levu stranu mosta, gde je izvalilo ogradu i sletelo u Ukrinu - priča izvor blizak istrazi.

Mesto pogibije Čelinac Mesto pogibije Printskrin: TVK3

SESTRA SKOČILA U REKU DA SPASE BRATA

Meštani u neverici pričaju da je jedna od sestara, čim je videla da je "audi" sleteo, istrčala iz vozila i skočila u reku u pokušaju da ih spase.

- Za njom je skočio i jedan prijatelj. Uspeli su Dragana da izvuku do obale i pokušali reanimaciju, ali im je praktično umro na rukama. Nemanja je ostao zaglavljen u vozilu i nije mu bilo pomoći - pričaju meštani.

Oni kažu da su mladići stradali na 500 metara od svoje kuće, kada su se vraćali sa turnira u malom fudbalu.

- Kada su krenuli kući jedna od sestara je od Dragana tražila ključ od "audija" kako bi vozila nazad. Nažalost, to se nije dogodilo i on je seo za volan - u neverici pričaju njihovi poznanici.

O stradalim mladićima imaju samo reči hvale. Dragan je, kako kažu, bio profesionalni vozač. Radio je u Sloveniji i za vikend je došao u rodni kraj na odmor. Nemanja je u subotu trebao da proslavi rođendan...

STRADAO I OTAC DVOJE DECE

Na istom putnom pravcu, ali u selu Branešći u sudaru tri vozila poginuo je Boris Šajinović (38) iz Teslića, a povređen je Marko Popović (22) iz Banjaluke. Nesreća se dogodila u 22.50. U tužilaštvu navode da je Šajinović bio vozač, a Popović suvozač u "fijat puntu", koji se sudario sa "škodom oktavijom", kojom je upravljao Saša Kuzmanović (46) iz Čelinca, i "audijem A4", za čijim volanom je bio Miroslav Trbić (29) iz Čelinca.

DAN ŽALOSTI

Zbog pogibije i nenadoknadivog gubitka tri mlada života, načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković proglasio je danom žalosti ponedeljak 5. avgust.

- Dan žalosti se obeležava spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi opštine i javnih ustanova i preduzeća. Na javnim mestima neće se održavati programi kulturnog i zabavnog karaktera. Pozivaju se svi koji obavljaju ugostiteljsku delatnost, da poslovanje prilagode Danu žalosti - saopštila je opština Čelinac.

(POTRESAN VIDEO) Izvukli čoveka iz mora na Santoriniju

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    5. avgust 2019 | 10:26

    Ko predje 30 iznad ogranicenja ODUZIMANJE AUTA i pod presu ili prodati u druge drzave, zbog odmazde, vozacu oduzeti vozacku na godinu dana i ponovno polaganje. Ako, nedaj boze, nastrada neko do 10 godina robije, advokati sigurno skidaju ispod 10 zbog neuracunljivosti. ZAKON ODMAH DA STUPI NA SNAGU I U DECEMBRU CE BITI SMANJENI SMRTNI SLUCAJEVI BAR ZA 50%. NIJE PUNO ALI POLAKO.

  • Milena

    5. avgust 2019 | 10:29

    Pre dva dana mi cerka , zet i unucad umalo nastradali zbog smrada koji je obilazio kolonu i divljao , sreca pa su imali prosirenje na putu , zet odreagovao i skrenuo inace bi bio direktan sudar , eto vozis savesno , naidje divljak i desi se zlo . Zao mi momaka , ali dobro da nije niko isao prema njima ..

  • Момо

    5. avgust 2019 | 09:30

    Врхунац луцемерства су комебтари,типа добри,златни...момци,дошли да се иживљавају за воланом... Какакв возач професионалац? Смије ли у Словенији по гасу? Проглашење дана жалости,зашто, ко су, да нису изгубили главе за добробит своје општине? Колико изгубисмо младих у рату, па неби дана жалости?! Овим потезом начелник, осим политиканства,као да врши промоцију кршења саобраћајних прописа! Тужно је,али нема нити једног валидног разлога за проглашење дана жалости.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA