• 13

Oglasili se iz MUP-a Hrvatske: "Nije bilo sredstva prisile nad pronađenim migrantima"

Iz velikokladuškog Doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim povredama, a preostalih 12 je lakše ozleđeno

  • 13

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Hrvatske u četvrtak je izvestilo da je na području Buhača u ilegalnom prelasku granice, u odvojenim grupama, zatečeno 18 migranata "koji su od te namere odvraćeni", ali bez "sredstava prisile".

- Prema do sada prikupljenim saznanjima, prilikom odvraćanja policijski službenici nisu upotrebili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive povrede, niti je iko zatražio lekarsku pomoć, a niti je o navodnim povredama obaveštena  granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta - saopštio je MUP Hrvatske.

Dodaju da će "kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije... detaljno ispitati istinitost navoda o povredama osoba, kao i istinitost navoda o upotrebi sredstava prisile".

Hrvatska policija

Iz MUP-a Hrvatske tvrde da policija nije primenila silu na migrantima Foto: Wikipedia/Orlovic

Pozivajući se na bolničke i policijske izvore bosanskohercegovački mediji ranije su izvestili da je 18 ilegalnih migranata povređeno pod još nerazjašnjenom okolnostima u okolini Velike Kladuše, te da je Tužiteljstvo BiH otvorilo istragu. Predstavnica Granične policije BiH Sanela Dujković potvrdila je da su granični policajci pronašli grupu od 18 povređenih migranata. Kazala je da su otkriveni na graničnom području između BiH i Hrvatske, no nije mogla da potvrdi što se tačno dogodilo.

PR MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić kazao je da njihovi policajci u ovom slučaju nisu intervenisali, ali su obavešteni da je u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši lekaru pomoć zatražila veća skupina migranata. Iz velikokladuškog Doma zdravlja potvrdili su da su primili šest migranata s težim povredama, a preostalih 12 zadobilo je lakše telesne povrede.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Prvi Hrvatski Redarstvenik

    Ne treba se veseliti tušoj nesreći.Mišljenja sa da dio ovih ljudi odlaze od zla a nikako od dobra.Bio sam sa obitelji u prognanstvu zbog rata i ratnih djelovanja 4 godine.Nismo dalje otišli iz RH.Na silu mimo granične kontrole ulaziti i ponašati se i umiljati da si iznad zakona i običaa,nije u redu.Ako negdje možeš mitom ili drugim načinom, ovdje u RH i Sloveniji ne ide.Silom ako treba zaustaviti,naravno srazmjernom.

  • neno

    i treba ...žele uči bez papira ... da je to stara država dobili bi metak u čelo.

  • Misko

    Nastavlja se hitlerova metoda kod njihovih marioneta, i fasisti su tukli isto tako, pa i pljackali narod. I to vam je Evropa u koju zelite mnogi.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima