≫ 

Bivši političar i estradni menadžer Saša Mirković priveden u Budvi

Mirković je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića

  • 9
Saša Mirković - Proslava šestog rođendana SNS-a Foto: Milena Đorđević

Bivši političar i estradni menadžer Saša Mirković uhapšen je danas u Budvi, piše Informer. Mirković je pravosnažno osuđen na godinu dana zatvora zbog sporne nabavke novogodišnjih paketića kojim je budžet Zaječara oštećen za 14 miliona dinara.

Srpsko sudstvo je još u maju tragalo za Mirkovićem i tada je predočeno da ukoliko mu u tom periodu ne bude uručena pravosnažna presuda za njim će biti raspisana poternica radi izdržavanja jednogodišnje robije na koju je osuđen, navodi Blic. Tada mu je radijus kretanja sužen, sud mu je, upravo da ne bi napustio našu zemlju, oduzeo pasoš odmah nakon što je pušten iz jednomesečnog pritvora, a taj dokument do kraja postupka mu nije vraćen. Ipak, sumnjalo se da je Mirković napustio Srbiju.

Mirković je osuđen jer je mimo ovlašćenja usmeno naložio saradnici Mileni Trajković da kupi robu u vrednosti od 13.960.799,90 dinara. Radi se o novogodišnjim paketićima koji su kupljeni od jedne beogradske firme. Time je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u iznosu od skoro 14 miliona dinara.

Osim Mirkovića, istom odlukom pravosnažno je na uslovnu kaznu zatvora od osam meseci, sa rokom provere od tri godine, osuđena i njegova tadašnja saradnica Milena Trajković, takođe zbog zloupotrebe položaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    9. avgust 2019 | 18:54

    I ovaj je u vasem SZS znaci sve posteni i dobri ljudi tamo!

  • Čika Jova

    9. avgust 2019 | 20:03

    Ovaj Saša totalno nesnalažljiv, trebao je da se pozove na Tačija i bio bi odmah pušten.

  • Pera

    9. avgust 2019 | 17:19

    Pa zar je ovaj na slobodi bio?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA