Muškarac stradao od strujnog udara dok je demontirao šator

P. B. (42) iz Novog Grada stradao je od strujnog udara u mestu Donji Petrovići u opštini Krupa na Uni

  • 1

P. B. (42) iz Novog Grada stradao je od strujnog udara u mestu Donji Petrovići u opštini Krupa na Uni.

Kako saznajemo, nesrećni čovek je bio angažovan na poslovima demontiranja šatora koji je bio postavljen u Donjim Petrovićima tokom zbora, odnosno proslave krsne slave ovog mesta.

Nakon što se proslava završila P. B. je sa više osoba demontirao šator.

Dečak, struja, igranje sa strujom, dete, električni šok, strujni udar P. B. stradao dok je demontirao šator, Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Do nesreće je došlo kada se P. B. uhvatio za gvozdenu cev šatora koja je bila pod strujnim naponom. Zadobio je povrede pa je prevezen u Dom zdravlja u Novi Grad gde je od posledica strujnog udara i preminuo.

Iz Policijske uprave Prijedor saopštili su da su u prisustvu dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru izvršili uviđaj na mestu nesreće.

OBDUKCIJA TELA

– Od strane postupajućeg tužioca naložena je obdukcija beživotnog tela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci – naveli su iz prijedorske policijske uprave.

Dodaju da će i protiv vlasnika šatora biti podnesena dva izveštaja.

- Protiv lica B. Š. iz Krupe na Uni, vlasnika navedenih šatora, sledi podnošenje izveštaja nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinilo krivična dela izazivanje opšte opasnosti i krađa električne energije ili prirodnog gasa - saopštili su iz Policijske uprave Prijedor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VKV električar

    11. avgust 2019 | 10:56

    Koji li je stručnjak radio na elektrifikaciji i doveo napon na metalnu konstrukciju?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA