≫ 

Celo selo u Bosni ustalo protiv migranata: "Ako ih dovedete, mi napuštamo mesto i idemo u EU"

Lokacija na kojoj je predviđeno da budu smešteni migranti nalazi se na 10 kilometara od ovog mesta

  • 29

Predstavnici Opštinskog veća Bosanski Petrovac doneli su rezoluciju kojom se zahteva od Vlade Unsko-sanskog kantona u BiH da odustane od smeštaja migranata na lokaciji Medeno polje, ističući da se ova odluka kosi sa svim zakonskim, humanim i zdravorazumskim normama.

- U protivnom građani Bosanskog Petrovca će blokirati magistralni put, a u krajnjem slučaju napustiti svoj grad i uputiti se u pravcu EU -  navodi se u tekstu rezolucije dostavljenoj Tanjugu.

Medeno polje je udaljeno 10 kilometara od Bosanskog Petrovca.

Predstavnci veća su u obrazloženju rezolucije naveli da je Bosanski Petrovac mala ruralna zajednica, opterećena mnogim problemima i da bi dodatni problem s migrantima izazvao kolaps u funkcionisanju.

- Bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost, građani Bosanskog Petrovca su jedinstveni u stavu da ne dozvole smeštaj migranata na teritoriji naše lokalne zajednice - navodi se u rezoluciji, koju potpisuje zamenik predsedavajuće Opštinskog veća Dušan Došen.

VIDEO: Migrantima u Srbiji je jedina nada ovaj sport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radojica

    13. avgust 2019 | 11:42

    Nije mi jasno sto se protive , to su njihova braca po veri na koje se toliko ugledaju.Neka se zale svom predsedniku , koji ih je zvao i davao im cinove u borbi i mogucnost da kupuju zemlju i grade kuce po BiH praveci DZAMAHIRIJU od iste ! Sve do jednog izbeglicu treba NASTANITI U FEDERACIJI,JER IH TAMO obozavaju !

  • 534

    13. avgust 2019 | 08:37

    A kad su ratovali po Bosni bili su dobri.

  • Dejan

    13. avgust 2019 | 07:43

    Vi im i ne trebate. Iako ste gradjani te zemlje, vi ste im samo teret. Za migrante su dobili kintu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA