≫ 

Petru je žena umrla dan ranije, nije mogao da podnese njenu smrt: Ubio se skočivši u bunar

Čoveka je u bunaru pronašao njegov sin

  • 1

Dve smrti u dva dana potresle su i u crno zavile porodicu Đekić, u prnjavorskom selu Donji Smrtići. Iz neizmerne ljubavi i nemogućnosti da preboli gubitak 4 godine mlađe supruge Mirjane Mire (65), koja je dan ranije preminula u banjalučkom UKC, Petar Đekić (69), u sredu jutro, odlučio je da sebi prekrati život - skokom u bunar.

Prnjavorska policija je izvršila uviđaj i, kako Novosti saznaju, konstatovala da u ovoj tragediji nema elemenata krivičnog dela.

Petra je ugušenog u bunaru pronašao sin. A, uz bunar pronađeni su jakna, papuče i mobilni telefon, uglednog i omiljenog domaćina u ovom kraju, koje je odložio pre nego što je, skrhan bolom, odlučio da se tek preminuloj supruzi pridruži "na onom svetu".

Tog u porodici Đekić teškog jutra, otac i sin su zajedno popili kafu. Okupirani pripremom sahrane preminule, meštani su bdili i nad vidno skrhanim Petrom, i ne sluteći tako brz novi udarac. U jeku velike kiše, on se iskrao iz kuće i u oko 200 metara udaljenom bunaru prekratio svoj život.

Prema kazivanju komšija, bol za voljenom osobom bila je jača i od toga da u očito pripremljenom notesu ispiše i bilo kakve oproštajne reči.

Iz Banjaluke je već dopremljeno Mirino telo, a u dvorištu se sklapa šator pod kojim će se u cilju dostojne sahrane i poslednjeg ispraćaja okupiti mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Poznavaoci Mire i Petra, za ovaj par, kao i kompletnu njihovu višečlanu porodicu, imaju samo reči hvale.

- Bili su to najbolji ljudi i domaćini u svakom pogledu. A, njihova neizmerna međusobna pažnja i ljubav bili su za primer svima - kaže za "Novosti" grupa komšija, koja je želela da ostane anonimna, ali i da, kako kažu, posvedoče o toj neizmernoj ljubavi čiji je kraj i njih same veoma teško pogodio.

PONAVLJAO KAKO BI ON BEZ SVOJE "BABE"

Supružnici su se međusobno nadmetali u brižnosti jednog prema drugom. Zajedno su u domaćinstvu živeli sa sinom i njegovom porodicom. Dočekali su i jedno praunuče, a kćerka im je udata i živi u Derventi. Meštani pamte da je nešto bolesniji Petar stalno ponavljao šta bi on bez svoje "babe", koja je redovno bdila nad njim.

Nedugo pre tragedije, izvesno vreme proveli su i u banji, da bi se Mira iznenada razbolela. Pala je u komu, a sedmog dana iz Banjaluke je stigla crna vest da je preminula.

- Znajući da će to Petar teško podneti, dugo smo okolišali i na sve načine ga pripremali da ga upoznamo sa gorkom istinom. Malo je pomogla i injekcija za umirenje koju je primio. Dugo je plakao - pričaju nam, takođe, vidno utučeni sagovornici.

Sahrana Mirjane i Petra Đekića zakazana je za na mesnom groblju u Donjim Smrtićima. Bračni par biće upokojen jedno do drugog, kao svedočanstvo neizmerne ljubavi, ali i skončane na način koji ne pamti ne samo ovaj kraj.

VIDEO: Nikada objavljeni snimci Maje i Mihajla ubijenih u Centru za socijalni rad u Rakovici

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miša

    17. avgust 2019 | 16:29

    Najteža duševna bol koja može zadesiti ljudsko biće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA