≫ 

Srbin 27 godina čuvao Kuran iz srušene banjalučke džamije: Muslimani kažu da im je ovo jedino ostalo

Pronašao je ovaj Kuran nakon rušenja vrbanjske džamije 1993. godine

  • 26

Kuran iz džamije u banjalučkom naselju Vrbanja, jedini sačuvani pisani trag nakon rušenja ove bogomolje u proteklom ratu, biće vraćen tamo gde pripada i to nakon što se javio čovek koji ga je čuvao proteklih godina.

Srbin iz Banjaluke, koji je želeo da ostane anoniman, 27 godina čuvao je ovaj primerak Kurana koji je pronašao nakon rušenja vrbanjske džamije 1993. godine.

Na Kurban bajram vratio ga je potpredsedniku Saveza za bolju budućnost Admiru Čavki, koji takođe živi u Vrbanji.

- Spletom niza okolnosti ova časna knjiga je došla u ruke Banjalučanina koji ju je sve ove godine čuvao u svom domu. Ovo je ujedno jedini pisani trag koji je preživeo rušenje džamije 1993. godine. Bolji poklon povodom Kurban-bajrama nismo mogli dobiti. U svakom zlu vremenu postoji oni koji drugačije razmišljaju. Počastvovan sam činjenicom da je vraćen upravo u moje ruke - rekao je Čavka.

VIDEO: Deo iz svete knjige napisao na semenu od smokve, a tek da vidite kakav je materijal koristio

(Telegraf.rs/ Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    15. avgust 2019 | 16:14

    Mene zanima iz koliko Pravoslavnih spaljenih i sa zemljom sravnjenih crkava i manastira je spaseno biblija ili ikona od strane muslimana ili katolika?

  • Sajla

    16. avgust 2019 | 00:53

    Ne ponovilo se nikada više. Dok je bilo SFRJ obišao sam je uzduž i popreko i imao prijatelje u: Kopru, Mariboru, Ljubljani, Zagrebu, Karlivcu, Zadru, Splutu, Sarajevu, Kaknju, Tuzli, Skoplju, Tetovu, Kičevu,..... i bio gost i bili mi u goste mnogi ljudi. Sve je tužna prošlost a danas nam sudbinu kroje neki golobradi šiljokurani, koji ne znaju šta je život i njegova lepota. Samo se priča o mržnji, neprijateljstvu, krvoproliću,... Dokle više. Treba pozatvarati sve zagovornike ratova, masovnog uništavanja, naoružavanja, gladi, izazivače epidemija i ostale idiote, kretene i morone, svuda u svetu. Ali narod je najveća stoka.

  • Milorad

    15. avgust 2019 | 15:41

    Čitam samo događaje gde su Srbi spasavali, a ima li jedan primer gde je musliman spasio srbina ili nešto srpsko ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA