≫ 

Uhapšena Katica Janeva: Makedonska specijalna tužiteljka u pritvoru zbog afere Reket (VIDEO)

U slučaju "Reket" za sada su optuženi samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski

  • 2

Makedonski MUP je potvrdio da je po nalogu skopskog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju, danas privedena šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

Prema pisanju sajta makedonske televizije Sitel, u MUP-u Severne Makedonije kažu da će sve dodatne informacije u vezi ovog slučaja saopštiti tužilaštvo.

Javno tužilaštvo Republike Severne Makedonije najavilo je da će održati konferenciju za medije u vezi predmeta Reket, navode makedonski mediji.

Katica Janeva Katica Janeva Printskrin: Youtube/Неделник Република

Prema informacijama Alsat M televizije, pored Janeve danas je privedeno dvoje političara koji su povezani sa slučajem Reket, ali za sada njihova imena nisu otkrivena.

U slučaju "Reket" za sada su optuženi samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski, koji su od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje iz pritvora.

Inače, rešenje za oslobađanje Kamčeva iz pritvora je morala da odobri upravo šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

U prisluškivanim razgovorima između Boki 13 i Kamčeva koje je objavio italijanski list "La Veritas", čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši mu "da ne brine i da će sve biti ok".

Janeva je juče, nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvu, rekla da ne oseća krivicu, te da će tok postupka pokazati da ona nije umešana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvrle

    21. avgust 2019 | 19:02

    Katica ce biti kolaterala jer ce Zaev svu krivicu da prebaci na nju kao da on nema nikakve veze!

  • mbs

    21. avgust 2019 | 19:45

    Fala Katici shto je ubila Makedoniju u pojam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA