• 8

Dodik poručio: U sporazumu sve piše, ne pristajem na kompromise

Dodik je istakao da je reč o legitimnom predstavljanju i da se dobro zna ko su izborni pobednici

  • 8

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da sa formiranjem vlasti na nivou BiH ne treba da se kalkuliše, da u Sporazumu koji su potpisala trojica lidera sve jasno piše i da zbog toga neće pristati ni na kakve kompromise.

Dodik je istakao da je reč o legitimnom predstavljanju i da se dobro zna ko su izborni pobednici.

- Samo ću reći da nema cene, pa ni za formiranje Saveta ministara koju smo spremni da platimo da kalkulišemo s tom pričom o NATO. Pogledajte porodice stradalih vojnika Italijana koji su ovde bili u operacijama u vreme bombardovanja. Oni su dobili na njihovim sudovima da im isplate odštetu zato što nisu bili obavešteni da će biti bačen osiromašeni uranijum, i da su zbog toga obolevali od malignih bolesti. Umrlo ih je 17. A evo sada su se oglasili i nemački vojnici - rekao je Dodik za RTRS.

Lideri SNSD Milorad Dodik, HDZ BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali su 5. avgusta u Sarajevu dokument Principi za formiranje vlasti na nivou BiH kojim je dogovoreno da za 30 dana bude formiran Savet ministara, kao i izmene Izbornog zakona i ukidanje nadležnosti OHR.

VIDEO BiH je promašena investicija: Dodik o intervjuu šefa CIA za Balkan

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Bosna

    DOLE NACIONALISTI.ZIVJELA BOSNA i HERCEGOVINA.

  • Vrbas

    Placate cenu sopstvenog nacionalizma.

  • salko

    BiH je svanulo od kad se vladajuce stranke ne sastaju.Nazalost stanje hibernacije nece dugo trajat,treba lova da se dijeli.Tad su svi aktivni!?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima