≫ 

Plenković u strahu od pada Vlade: Angažuje sve policijske resurse zbog napada na Srbe

Do promene Plenkovićevog stava o ovim napadima došlo je nakon što je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Milorad Pupovac, novinarima ranije danas kao glavnog krivca označio “klimu u hrvatskom društvu”

  • 9

Dan nakon što je hrvatski premijer Andrej Plenković za napad Srba na teritoriji Knina rekao da je to “delo pojedinca, a ne klima u društvu”, naložio je da se svi policijski resursi angažuju da se počinioci tih napada otkriju.

- Želimo da se svi resursi policije angažuju i da se otkriju svi počinioci - rekao je Plenković tokom posete Vrbovskom, prenela je zagrebačka N1 tv.

Do promene Plenkovićevog stava o ovim napadima došlo je nakon što je predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), Milorad Pupovac, novinarima ranije danas kao glavnog krivca označio “klimu u hrvatskom društvu”.

Pupovac, čija stranka podržava Plenkovićevu vladu, je govoreći novinarima o napadima na Srbe kod Knina, rekao da nije zadovoljan statusom srpske manjine u Hrvatskoj i najavio da će se tim povodom obratiti međunarodnim institucijama.

Biskupija, Knin, napad

Kafić u kom se dogodio napad na Srbe/ Foto: Feral.news

Podsetivši da su vlada i on "momentalno osudili incidente", Plenković je rekao:

- Moramo delovati kao samopuzdan narod koji ceni postojanje manjina i štiti njihova prava. Želimo da se svi resursi policije angažuju i da se otkriju svi počinioci. Treba sve preduzeti da se oni otkriju, kazne i sankcionišu… - , rekao je Plenković.

Najavio je da će nakon njegovog jutrošnjeg sastanka s ministrom unutrašnjih poslova Davorom Božinovićem i šefom hrvatske tajne službe (SOA) u Knin otići direktor policije Nikola Milina.

Rekao je i da na takva (ne)dela treba da reaguju institucije koje su za to zadužene

- Vrlo decidirano odlučno i jasno sam osudio taj incident - kazao je Plenković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa1

    23. avgust 2019 | 14:53

    Debelo ste uleteli u matriks zvani mrznja i ustasija.

  • Zvele

    23. avgust 2019 | 16:24

    Za njihovu bolest nema leka tu nepomažu ni Bečki lekari.

  • ortodox RS

    23. avgust 2019 | 15:45

    Io sam na odmoru u Omišu i posle ovih napada sam cuo podrsku vecine Hrvata.Vratio sam se odmah i nikad vise dok postojim necu otici u tu veoma nepeijateljski nastrojenu zemlju.Oni su oboleli od mrznje.Dno dna!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA