• 41

Dobrivoja je Hrvat besomučno tukao i psovao mu srpsku majku. Policija na kraju zamalo privela žrtvu

U slučaju napada na Arsića, navodni povod bio je problem parkiranja u blizini njegove zgrade

  • 41

Tukli su me besomučno, psujući mi sve vreme majku srpsku i četničku. Udarali su me po glavi, telu. Policija je došla tek nakon više poziva, a napadače nisu priveli iako sam jednog prepoznao kao stanara susedne zgrade.

Dobrivoje Arsić (70), još jedna žrtva divljačkih napada na Srbe u Hrvatskoj, za Srpski telegraf je ispričao detalje teškog incidenta u okolini Rijeke. Arsić, povratnik u Hrvatsku, srčani je bolesnik i invalid.

U slučaju napada na Arsića, navodni povod bio je problem parkiranja u blizini njegove zgrade. Kako kaže, kada je stigao ispred zgrade, zatekao je pežoa na parkingu, te je svoj kombi parkirao sa strane, tako da tim kolima ostavi dovoljno mesta za prolaz.

- Na ulazu te slepe ulice nalazio se pežo sive boje. Nisam imao gde drugde da parkiram vozilo jer je na jednoj strani bio privatni parking zgrade, a na drugoj kuća. Od dece na ulici saznao sam da je u pitanju auto ljudi koji su došli kod komšije u goste. Jedan od dečaka je zvao tatu kako bi pomerio auto, međutim, ništa.... - objašnjava Dobrivoje, koji je operisao srce i ima dva bajpasa.

Hrvatska policija

Policija je stigla prekasno, Foto: Shutterstock

Nakon toga, kako kaže, Dobrivoje je otišao u stan, a ubrzo zatim čuo je pretnje i vikanje: "Je*em ti majku srpsku, sklanjaj se odavde, ima da te ubijem!"

- Tada sam prvi put pozvao policiju. Zatim sam uzeo ključeve i otišao sa suprugom da pomerim kombi, a sve vreme sam čuo lupanje po vozilu, to je grmelo! Čim sam stigao do kombija, opet on meni "majku srpsku, sad ću da te ubijem". Onda je potrčao ka meni, udario me u slepoočnicu, pa u predelu ramena, grudi, rebra... Sve sam zvezde video. Kada sam pokušao da se izvučem, udario me je u glavu otpozadi! Nekako sam uspeo da uđem u kombi, mislim da sam imao infarkt, brzo sam pozvao još jednom policiju. Obavestio sam ih o napadu... Za to vreme napadač je seo u auto i odjurio - ispričao je on.

Policija je došla i, na njegovo zaprepašćenje, nakon što je ispričao šta se dogodilo, njega napadnutog hteli su da privedu. Sutradan Dobrivoje je otišao do doktora, a po nalazima se vidi da je moguće da je imao infarkt.

Srpsko narodno veće podnelo je u Arsićevo i svoje ime krivičnu prijavu za krivično delo pretnje, nanošenje telesnih povreda, te uznemiravanje protiv nepoznatih počinilaca. Pravni savetnik tog veća Milan Eraković kaže da ima neformalna saznanja da je postupanje policajaca etnički obojeno. Kao posebno skandalozno ocenjuje to što su policajci hteli da privedu Dobrivoja. Spaslo ga je samo to što je srčani bolesnik.

VIDEO: Policija privela nekoliko osoba zbog napada kod Knina

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Komentari

  • jurs

    Nisam za nasilje ali znam puno vaših koji vole provocirati, a znam ih puno koji imaju lijepe kuće, a kad odu u Srbiju drvlje i kamenje po HR. Ja bih od tolike mržnje istog se trenutka odrekao HR. papira.

  • kosta

    Bijeda od naroda,i neka ih Madjari,Nijemci i Ameri zloupotrebljavaju,uvjek su bili i ostace konjusari.

  • Vrancov

    U 21 veku u Hrvatskoj u Evropi postoji aparthejd. Zakoni koji bi trebali da budu jednaki za sve zavise od necijih krvnih zrnaca. Srbima se ocito moze nekaznjeno psovati majka i to srpska. Mogu se nekaznjeno napadati, tuci ih, razbijati im se imovina... U Africi, juznoj, aparthejd ukinut, a u Evropi konkretno u Hrvatskoj, aparthejd je uveden i primenjuje se u praksi.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima