≫ 

Portugalski vojnik želi da pronađe decu sa kojom se slikao u Sarajevu 1998. godine (FOTO)

Fotografije su nastale tokom Migelovog boravka na misiji u BiH 1998. godine. Tu decu, za koju se nada da su sada živi, zdravi i odrasli ljudi, želi da sretne i snažno ih zagrli

  • 13
migel, portugalac, vojnik, deca Portugalski vojnik traži decu sa kojom se slikao u Sarajevu 1998. godine; Foto: Facebook

Migel Anhelo Dijaz Madeira, portugalski vojnik koji je bio u mirovnoj misiji u Sarajevu tokom 1998. i 1999. godine, na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografiju dece s kojom se slikao u tom periodu, a izrazio je veliku želju da ih pronađe.

- Neverovatno je kako se brzo šire informacije i kako su brzo ove fotografije obišle svet. Bio sam u Sarajevu šest meseci, bilo smo smešteni u kasarni "Maršal Tito". Fotografije koje sam podelio na Fejsbuku nastale su na brdu iznad grada - kazao je Migel za "Radiosarajevo.ba".

Fotografije su nastale 10. septembra 1998. godine, a kako kaže Migel, voleo bi da ove fotografije obiđu svet i da se ponovo sretne sa njima.

- Sećam se da su nam prišli i tražii slatkiše, a u zamenu bi otišli do zida i napisali moje ime. Danas bi oni mogli da imaju negdje oko 30-ak godina - rekao je Migel.

Fotografija koju je pre dva dana objavio na svom profilu, već je postala viralna, a Migel poručuje da svi koji imaju bilo kakve informacije mogu da mu se jave putem njegovog FB profila.

- Sećanja naviru, kako su ljudi počeli da mi se javljaju. Nemam jednostavno predstavu šta da im kažem kada se ponovo sretnemo. Jedino šta se nadam je da su dobro i zdravo, da su preživeli. Jedino u šta mogu da budem siguran, kada se ponovo vidimo, jeste da ću ih zagrliti jako i prijateljski - zaključio je Migel.

(Telegraf.rs/Radio Sarajevo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevo

    24. avgust 2019 | 15:23

    Pa kakve to veze sa nama? Zabole me i za njega i za Sarajevo.

  • Dr. za rock and roll

    24. avgust 2019 | 15:39

    Ta vest sa istim textom je od pre par godina ne 2 dana..... I nasli su se....

  • febo

    24. avgust 2019 | 15:28

    To je bilo par godina posle rata ,a on se pita jel su zivi i zdravi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA