• 13

Portugalski vojnik želi da pronađe decu sa kojom se slikao u Sarajevu 1998. godine (FOTO)

Fotografije su nastale tokom Migelovog boravka na misiji u BiH 1998. godine. Tu decu, za koju se nada da su sada živi, zdravi i odrasli ljudi, želi da sretne i snažno ih zagrli

  • 13
migel, portugalac, vojnik, deca

Portugalski vojnik traži decu sa kojom se slikao u Sarajevu 1998. godine; Foto: Facebook

Migel Anhelo Dijaz Madeira, portugalski vojnik koji je bio u mirovnoj misiji u Sarajevu tokom 1998. i 1999. godine, na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografiju dece s kojom se slikao u tom periodu, a izrazio je veliku želju da ih pronađe.

- Neverovatno je kako se brzo šire informacije i kako su brzo ove fotografije obišle svet. Bio sam u Sarajevu šest meseci, bilo smo smešteni u kasarni "Maršal Tito". Fotografije koje sam podelio na Fejsbuku nastale su na brdu iznad grada - kazao je Migel za "Radiosarajevo.ba".

Fotografije su nastale 10. septembra 1998. godine, a kako kaže Migel, voleo bi da ove fotografije obiđu svet i da se ponovo sretne sa njima.

- Sećam se da su nam prišli i tražii slatkiše, a u zamenu bi otišli do zida i napisali moje ime. Danas bi oni mogli da imaju negdje oko 30-ak godina - rekao je Migel.

Fotografija koju je pre dva dana objavio na svom profilu, već je postala viralna, a Migel poručuje da svi koji imaju bilo kakve informacije mogu da mu se jave putem njegovog FB profila.

- Sećanja naviru, kako su ljudi počeli da mi se javljaju. Nemam jednostavno predstavu šta da im kažem kada se ponovo sretnemo. Jedino šta se nadam je da su dobro i zdravo, da su preživeli. Jedino u šta mogu da budem siguran, kada se ponovo vidimo, jeste da ću ih zagrliti jako i prijateljski - zaključio je Migel.

(Telegraf.rs/Radio Sarajevo)

Komentari

  • Miladinka

    Niko nezna sta to znaci ko nije prezivjeo...Bravo junacino bas bi bilo lijepo da se sretnete...

  • Dule

    Dace bog da su zivi pa da se sretnete posle toliko godina.

  • .

    Pa to sam ja hoće biti kakve love?

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima