≫ 

Kombi pun migranata sleteo u reku u Hrvatskoj, poginula žena: Vozač bežao na policijski znak stop

Nesreća se dogodila kada je vozač kombija ubrzao nakon što mu je policija pokazala da stane. Tom prilikom je sleteo u reku, izvukao se i pobegao dok su se ljudi davili

  • 1

Kombi pun migranata sleteo je u reku Kupu u Hrvatskoj, a jedna žena je poginula nakon što vozač nije stao posle upozorenja policije već je ubrzao.

U mestu Slatina Pokupska policajci su tokom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija pokušali da zaustave kombi nemačkih oznaka koji se na svetlosne znakove nije zaustavio, već je vozač povećao brzinu kretanja nako čega je sleteo u reku Kupu, prenosi portal Index.hr.

Hrvatska, migranti,  Kombi pun migranata sleteo je u reku Kupu u Hrvatskoj, Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

Vozač je tada iskočio iz kombija i pobegao, ostavljajući kombi da tone. Policijski službenici koji su se našli na licu mesta krenuli su da spašavaju osobe iz kombija pa su razbili staklo. Pripadnici policije iz kombija iz reke spasli su 11 migranata, međutim jedna ženska osoba je kasnije tokom pružanja lekarske pomoći na mestu događaja preminula.

Na licu mesta sprovodi se uviđaj kojim rukovodi županijsko državno tužilaštvo u Sisku dok se za vozačem intenzivno traga.

Hrvatska, migranti,  Kombi pun migranata sleteo je u reku Kupu u Hrvatskoj, Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA