• 4

Jasna pronašla kovertu punu novca, zamalo pala u nesvest: Evo kako će otkriti ko je vlasnik (FOTO)

Riječanka je inače poznata po humanitarnom radu i pomoći drugima

  • 4

Riječanka Jasna Vrhovac, inače humanitarka koja se trudi da na sve moguće načine pomogne ljudima koji su se našli u teškim životnim situacijama i koja je jedna od pokretačica grupe #pomozimo - riječka građanska inicijativa, u četvrtak se našla u nesvakidašnjoj situaciji koju je objasnila na svom profilu na Fejsbuku.

- U Osječkoj ulici našla sam kovertu, a u njoj određenu sumu novaca. Skoro skoro pala u nesvest. Nešto je u kunama, a nešto u evrima. U koverti je papir s nekim proračunom, ručno ispisan, bez ikakvih generalija. Vlasnik će znati šta piše na koverti, šta na papiru i kolika je suma. Ukoliko se do sutra ne javi, kovertu ću predati u policijsku stanicu, pa će tamo moći da je preuzme - napisala je Vrhovac.

Status je u rekordnom roku dobio više od 700 reakcija i više od 1.200 deljenja, što je na kraju rezultiralo ostvarenjem cilja. Vlasnik novca je pronađen i, kako je naknadno napisala u statusu, novac je vraćen vlasniku.

Većina ljudi je u komentarima hvalilo njeno poštenje, ali i izrazilo zabrinutost ako novac dođe do policije.

Jasna već duže vreme pomaže ljudima koji teško dolaze do osnovnih sredstava za život, a među njima su i akcije prikupljanja potrepština za radnike Brodogradilišta 3. maj i njihove porodice.

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Komentari

  • Zoo Cuvar

    Imaces kad da se kaješ što si vratila...Narodna mudrost: " Što izgubiš ne traži a što nađeš ne kaži"...

  • DARKO 100%

    Veliko iskusenje a jos vece odneti u policiju a nigde imena i prezimena ,mislim da bi trebalo uzeti odmah 10% i odneti u policiju ,valjda ste gledali film tesna koza

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima