≫ 

Na Jahorini ostvareno 20.000 letnjih vožnji

Danas je jako bitan dan za Olimpijski centar Jahorina

  • 0
Jahorina

Foto: Promo

Danas je na Jahorini svečano uručena nagrada za, prvi put u istoriji, ostvarenu 20.000 letnju vožnju. Nagradni bicikl osvojila je Ljubica Mikić, osmogodišnja devojčica iz Niša, koja nije krila oduševljnje ovim poklonom.

- Danas je jako bitan dan za Olimpijski centar Jahorina, dodelili smo nagradu za 20.000 letnji prolaz što se na Jahorini dešava prvi put u istoriji. Samo ovaj parametar govori o ogromnom potencijalu Jahorine za letnji turizam. Činjenica je da od otvaranja najdužeg u regionu, boba na šinama, interesovanje za Jahorinom naglo poraslo, za šta nam je posebno drago. Već sada mogu da najavim da za sledeće leto planiramo izgradnju još tri ovakve adrenalinske atrakcije prilagođene deci i odraslima koje će doprineti jednako dobroj posećenosti naše planine 365 dana u godini.

Mislim da je vožnja bobom dugačkim 2.500 metara i jednim od 10 najdužih u Evropi zaista jedinstven način da doživite Jahorinu u letnjem periodu. Jahorinski bob je jedan od najdužih ove vrste u Evropi, ali je među prva tri kada pričamo o brzini i dozi adrenalina koju dobijate prilikom vožnje. Iskoristila bih priliku da pozovem sve koji nisu bili kod nas da isprobaju novi sadržaj i uživaju u vožnji koja dostiže do 40 km/h i prolazi najlepšim delovima Jahorine. Do sada smo ostvarili promet od preko 150.000 KM što je povećanje u odnosu na prošlo leto za više 135 odsto, premašili smo čak i rezultat cele letnje sezone 2016. za 430% a zabeleženo je povećanje broja letnjih vožnji za čak 350% - rekla je tim povodom Iva Ivkić, izvršni direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Jahorina je zasigurno postala epicentar dešavanja u regionu zahvaljujući planinskom bobu ali i bogatoj ponudi i zanimljivim događajima koji su zastupljeni tokom cele godine.

- Razlog više da nas posetite su i zanimljiva dešavanja koja nas očekuju u narednom periodu. Prvo na redu je druženje „Sasvim blisko sa poznatima“, koje će se održati u hotelu Vučko u nedelju 1. septembra sa početkom u 13:00 časova, kada ćemo ugostiti i uživati u razgovoru sa Savom Miloševićem, Vesnom Dedić i Sanjom Marinković. Zatim, 15. septembra, sledi besplatna vožnja šestosedom za sve one koji na svojim telefonima imaju instaliranu aplikaciju Olimpijskog centra Jahorina, nakon toga 20. septembra organizujemo veliku Akciju pošumljavanja planine dok ćemo 7 dana nakon toga u saradnji sa Unijom studenata organizovati i veliku Akciju čišćenja Jahorine.

Sigurna sam da će naredni dani na Jahorini biti posebno zanimljivi za sve, meteorolozi su najavili lepo vreme koje upotpunjuje užitak u svim našim letnjim sadržajima. Čestitam još jednom Ljubici Mikić na 20.000 prolazu i ostvarenoj nagradi, nadam se da će joj ovaj bicikl koristiti za održavanje sportskog duha i zdravih životnih navika ali i osvajanje jahorinskih biciklističih staza - dodala je Ivkić.

Iako letnja sezona na Jahorini još uvek traje, uveliko su u toku i pripreme za zimu, te su iz Olimpijskog centra Jahorina istakli da predprodaja ski karata sa popustom od 20% na sve karte kreće u ponedeljak 30. oktobra.

(Telegraf.rs / PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA