• 1

Još jedna srpska reka je zatrovana? Građani Bijelog Polja strahuju posle snimka iz Crne Gore

Nije prvi put da se građani zgražavaju nad slikom Lima

  • 1

U reci Lim danas su se pojavile mrtve ribe - na obali u Bijelom Polju svud unaokolo mogu se videti manji i veći primerci koji plutaju zamućenom vodom ili su nasukani na kamenje.

Građani Bijelog Polja su ogorčeni, a strahuju i oni u čijim gradovima ovaj talas zagađenja može da se pojavi, pre svega u Priboju i Prijepolju.

Ni ribočuvar koji se nalazi na snimku objavljenom na fejsbuku ne pamti ovakvu katastrofu na Limu.

- 20 godina sam ribočuvar. Po mom mišljenju i po mom znanju ovo je sigurno najveća katastrofa, posle "Celuloze". Sto posto je, po mom saznanju, u pitanju trovanje - priča ribočuvar Mehmed.

Inače, nije prvi put da se građani zgražavaju nad slikom Lima, reke koja bi trebalo da bude pravi ekološki biser Srbije, Crne Gore i Republike Srpske...

Naime, zbog klanice koja se nalazi u Bijelom Polju, dešava se da Limom teče crvena voda. U nju se, pričaju, uliva i krv, mrtvi pilići, iznutrice, perje.

Zagašenje je prošlog i ovog meseca zabeleženo i u Srbiji, u Velikoj Moravi nađena je gomila pilećih nogica, a u Moravici se pojavila mrlja od mazuta. Zagađenje je zabeleženo i u Južnoj Moravi i reci Toplici.

VIDEO: Reka pliva u hemikalijama, a inspektori ne vide penu

(M. B.)

Komentari

  • Cokimoki

    Sve sto dolazi iz CG je otrovno pa i reke..... sa njima vise ji do crkve! Stop crnogorskoj tiraniji nad srpskim narodom!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima