Kolinda mu pisala recenziju knjige, sad uhapšen zbog optužbe za silovanje: Žrtva ispričala sve

Navodni incident dogodio se početkom avgusta u njegovoj kancelariji

  • 1

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu Damir Škaro uhapšen je jutros zbog prijave za silovanje radnice u autoklubu Siget, gde je on predsednik, saznaje se od advokata žene koja tereti Škaru.

Zagrebački advokat Morana Rabar rekla je Hini da je Škaru prijavila doktorka kojoj je žrtva ispričala da je bila silovana početkom avgusta. Žrtva je pak naknadno Škaru prijavila i zbog pretnje.

- Škaro je uhapšen jutros, policija je obavestila žrtvu jer je to dužna da uradi - rekla je Rabar, dodavši da se silovanje dogodilo jedne subote početkom avgusta.

ISPOVEST ŽRTVE U EMISIJI "PROVJERENO"

Prva ovosezonska emisija "Provjereno" ovoga četvrtka donosi ispovest zaposlene najvećeg hrvatskog autokluba koja optužuje svoga šefa, Damira Škaru, za silovanje.

Za nju je to bila radna subota, dan na poslu kao i svaki do tada. Sedela je, kaže, preko puta šefa. Kada su završili, ustala je i krenula prema izlazu. Fizički neuporedivo jači od nje, bivši boksački olimpijac, tvrdi ona, nije posustajao u nameri da dobije šta želi, a što se više odupirala, priča da je on bio agresivniji.

- On je mene doslovno napao s leđa, uhvatio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obe ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s levom rukom je držao moje obe ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govoriti da prekine, ja ću raditi šta ja hoću, a budeš li nastavila, baciću te na krevet i silovaću te - prepričala je žena za "Provjereno".

- Ja sam pokušala da se izvučem, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće... Najgore od svega što se nisam uspela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane, što sam ja više dole klizila to mi je zadirao prste još dublje - priča žena, prenosi Dnevnik.

KOLINDA MU PISALA RECENZIJU KNJIGE

Škaro na društvenim mrežama ističe dobre odnose s premijerom i predsednicom, koja mu je čak pisala recenziju knjige. Više od svega ističe ljubav prema Bogu. Velik broj njegovih statusa na društvenim mrežama verskog je karaktera.

- Ja sam dva dana kod kuće plakala. Nisam prijavila odmah zato što se tog čoveka bojim, za sebe i za svoju decu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima šta se desilo, tata je hteo da odmah idemo u policiju, ali mene je bilo strah i sram - rekla je za "Provjereno".

Čula je da nije jedina. Radnice su, prema saznanjima ekipe "Provjerenog", neretko iz Škarine kancelarije izlazile uplakane. Ona tvrdi kako su ga se radnice bojale i dogovarale da zajedno odlaze s posla zbog toga. Niko mu se, do ove žene, nije usudio suprotstaviti. A i ona se na to jedva odlučila. Nije mu dugo trebalo, nekoliko sati nakon što je ona izašla iz policije sazano je šta se događa, prepričava ona.

Nekoliko sati nakon što ga je žrtva prijavila policiji, dobila je Škarinu poruku s pitanjem: "Kako su ti deca?", prenosi hrvatski Indeks.

NUDIO JOJ 80.000 EVRA?

Napad za koji radnica optužuje Škaru dogodio se 10. avgusta. Policiji ga je prijavila dva dana kasnije. Ni dve nedelje kasnije nisu mu ušli u trag.

Naknadno su ipak raspisali poternicu za Škarom jer ga nisu pronašli na poznatim adresama u Zagrebu. Bio je u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo ima, odakle je žrtvi preko posrednika nudio pozamašan iznos za ćutanje. Nudio joj je, kaže, 80.000 evra, ali nije pristala.

Cela priča biće emitovana u emisiji "Provjereno" u četvrtak u 22:30 na Novoj TV.

Iz HAK-a naglašavaju kako Škaro nije njihov radnik.

- Damir Škaro je predsednik udruženja Autoklub Siget, zasebne pravne osobe u odnosu na Hrvatski autoklub, s vlastitim telima upravljanja i radnicima, gde već niz godina vrši dužnost Predsednika kluba. Damir Škaro je član tela upravljanja Hrvatskog autokluba, izabran u ime Autokluba Siget, kao njihov delegirani predstavnik. Na kraju, Hrvatski autoklub nema nikakvih saznanja o informacijama iznesenim u predmetnim vestima, osim onih dostupnih iz medija, te Vas, obzirom na izneseno, upućujemo da svoja pitanja usmerite na Autoklub Siget, odnosno nadležne državne institucije - odgovorili su Indeksu iz HAK-a.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA