Privedeno još 10 huligana zbog napada na Srbe u kafiću u Uzdolju

Grupa huligana, za koje se ispostavilo da su većina pripadnici navijačke grupe "Torcida" iz Splita, načinili su materijalnu štetu i povredili nekoliko ljudi

  • 4
Napad na Srbe kod Knina Vlasnik kafića (na fotografiji) tvrdi da su ih huligani napali samo zato što su Srbi; Foto: Feral.news, Printskrin: Facebook/24sata

Hrvatska policija uhapsila je danas još 10 huligana koji su u kafiću "Petko", u Uzdolju 21. avgusta, napali Srbe dok su gledali fudbalsku utakmicu beogradske Crvene zvezde.

Među napadnutima je pet osoba povređeno od kojih i jedno dete.

U saopštenju šibensko-kninske i splitsko- dalmatinske policijske uprave, deset privedenih je sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja i oni se dovode u vezu sa tada počinjenim krivičnim delima nasilničkog ponašanja, fizičkog povređivanja i oštećenja tuđe imovine.

Kako se navodi, tokom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obaveštenja koji privedene osobe mogu dovesti u direktnu vezu s počinjenim krivičnim delima.

Nakon okončanja istražnog postupka o utvrđenim činjenicama i preduzetim merima javnost će, kako se navodi, biti blagovremeno obaveštena.

"SRBI, BEŽAĆETE TRAKTORIMA"

Prema rečima Srbina Borisa Petka, vlasnika kafića u kom se dogodio napad, oko 15-tak maskiranih huligana upalo je te večeri u kafić i napali ljude koji su gledali duel plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona između Jang-bojsa i Crvene zvezde.

- Šta da vam kažem? Došli su maskirani, imali su fantomke na glavama, šipke, palice, motke... Nas je bilo šest, sedam unutra. Tu su bili i ljudi od 70 i nešto godina, kao i deca. Žene i deca su vrištali, ne mogu da verujem da neko šipkom može da udari dete od 16 godina - ispričao je Petko.

Supruga vlasnika Veselinka Mandić rekla je kako su ih napadači pitali da li navijaju za Zvezdu. Kaže da su napadači došli u automobilu marke "Golf" šibenskih registracija, vređali ih na nacionalnoj osnovi, pitali ih da li slušaju Tompsona...

- Došla su tri huligana koji nemaju ni 25 godina. Odmah je jedan počeo da vređa na nacionalnoj osnovi. Vikao je: "Srbi, ići ćete u kolone, traktorima ćete bežati", i odmah je počelo. Taj drugi je kasnije nasrnuo na moga muža. Sav narod koji je tu bio otišao je kući, ostali smo sami. Bila sam na spratu, videla sam ih i sišla sam. Ostali smo kao dve ne avetinje, nego dva kretena. Ostali smo sami, čekali smo policiju - rekla je Veselinka pre nekoliko dana.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vrana

    5. septembar 2019 | 20:44

    Vrani oči ne vadi, samo zamazuju ustašluk. Treba to isto uraditi u Hrtkovcima i Kukujevcima. Pa da vidimo šta će onda Evropa reći.

  • Tt

    5. septembar 2019 | 21:29

    Nemojte organizovanu maskiranu grupu batinasa koji su usli u selo sa srpskim stanovnistvom, pretila i vredjala na nacionalistickoj osnovi, i TUKLA cak I decu nazivati huliganima i nacijacima. Oni su, sasvim je jasno, neonacisti! Evropi, SADu i Izraelu treba sasvim argumentovano objasniti da ove neonacisticke snage u Hrvatskoj imaju bar precutnu podrsku predsednice i premijera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA