Za nestalom Valentinom Đuračić (14) traga i Gorska služba: Kod dečka pronađena futrola od mobilnog

Njen dve godine stariji dečko Dejan je pod nadzorom policije

  • 2
Valentina Đuračić Foto: Facebook

Još uvek se traga za 14-godišnjom Valentinom Đuračić kojoj se prekjuče izgubio svaki trag nakon što je izašla iz svoje kuće u Bunjanima u opšini Križ u Hrvatskoj.

Dobra učenica i mirna devojčica zaputila se nepoznatim putem u sivoj trenerci, žutoj majici i svetoplavim patikama. Sa sobom je imala i školski ranac. Kako je rekao njen otac Goran Đuračić, bila je obučena vrlo lagano i sa sobom nije imala nimalo novca, a od nestanka su se temperature smanjile pa je samim time njen pronalazak još hitniji.

Prema pisanju hrvatskih medija, Valentina je u vezi s dve godine starijim Dejanom M. s kojim je, koliko znaju roditelji, poslednji put viđena 26. avgusta na sladoledu. Policija je ispitala Dejana koji tvrdi da nema pojma gde bi Valentina mogla da bude.

Ono što podstiče sumnju je da je policija kod Dejana pronašla futrolu od Valentininog mobilnog telefona, za koju je on u početku lagao da je njegova, ali je pod pritiskom ipak priznao istinu. Valentina je imala mobilni kod sebe kada je poslednji put napustila kuću, ali se on u međuvremenu ugasio. Dejan je trenutno pod nadzorom policije.

Budući da oko Bunjana postoji i veliko područje šume, u potragu se uključila i Hrvatska gorska služba spašavanja, koja trenutno pretražuje područje.

Roditelji Ljiljana i Goran Đuračić mole sve koji možda imaju informacije o Valentini da se jave njima ili policiji. Valentina je visoka 160 centimetara, ima smeđu kosu i smeđe oči.

(Telegraf.rs/Zagreb.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA