Pupovac: "Ja nisam četnik i nikad to neću biti, uklonimo ušata slova "U" sa naših fasada"

Pupovac je istakao da je u Hrvatskoj bio nazivan raznim imenima za koje ne misli da označavaju ono što on jeste

  • 9

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), Milorad Pupovac, u sredu je nakon dve nedelje ćutanja održao pres konferenciju. Komentarisao je svoju spornu izjavu, naglasio da nije četnik, ali odluku o odlasku ili izlasku iz koalicije SDSS nije doneo.

- Hvala na strpljenju na našem smanjenju komunikacije s javnosti - kazao je na početku pres konferencije Pupovac.

- Bio je to rezultat potrebe da vidimo šta se sve oko nas događa, šta možemo činiti. Odlučio sam pročitati izjavu zbog koje ste mnogi od vas očekivali da nešto kažem o onome što je na različite načine stvorilo uznemirenje i reakcije različite vrste... Od 6. augusta kada smo održali konferenciju zbog napada na Srbe, mnoge je zasmetala moja briga zbog razvijanja mržnje - rekao je on.

- Iako se ne stišavaju te reakcije, obraćam vam se s ovom porukama. Vrlo sam ohrabren i danas, moje su brige i bojazni danas manje nego pre dve nedelje. Nikada toliko uticajnih osoba nije osudilo poređenje NDH s današnjom Hrvatskom... Uklonimo ušata slova "U" s naših fasada i saobraćajnica, sankcionišimo ustaške znakove i poruke. Pozivam i da spakujemo uniforme s ustaškim pozdravom te poruke poput "Ubij Srbina" - pozvao je Pupovac.

"JA NISAM ČETNIK"

- Prestanimo s revizijom prošlosti koja ide dotle da se pripadnicima kvišniskih režima odaju državne i verske počasti. Niko od mene ne treba tražiti da ne poistovećujem demokratsku, evropsku Hrvatsku s nedemokratskom NDH i njihovim zločinačkom ustaškom ideologijom jer ja isuviše dobro znam tu razliku i ja to živim - rekao je.

- Što se tiče izvinjena - ja sam u ovoj zemlji bio nazivan raznim imenima za koje ne mislim da označavaju ono što ja jesam, ili što stranka jeste. Ja nisam četnik, ali od onih koji to kažu nikada neću tražiti izvinjenje. Ja nisam četnik i nikad to neću biti - rekao je.

OSTAJE LI U KOALICIJI ILI IZLAZI IZ NJE?

- Danas ćemo na Predsedništvu SDSS-a razgovarati o tome šta i o čemu smo razgovarali s koalicionim partnerima, uključujući i premijera. Na članovima Predsedništva stranke je da ocenimo koju odluku doneti - rekao je.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA