≫ 

Plenković komentarisao zabranu ulaska srpske delegacije, pa citirao Vuisića iz "Ko to tamo peva"

On je rekao da srpska delegacija nije ušla u Hrvatsku jer nije bila najavljena po propisu

  • 4
Andrej Plenković Foto: Tanjug/HINA/Edvard Susak

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je u podužem uvodnom izlaganju na početku današnje sednice Vlade komentarisao niz tema, među kojima je i zabrana ulaska u zemlju delegaciji srpske vojske. Tom prilikom iskoristio je citat iz kultnog filma "Ko to tamo peva".

Plenković je, između ostalog, komentarisao Bregzit, položaj Hrvatske na međunarodnom planu, a na kraju izlaganja osvrnuo se na situaciju od subote, kada je delegacija srpske vojske s uniformama pokušala da uđe u zemlju kako bi izrazili poštovanje žrtvama u Jasenovcu.

On je rekao kako im je "susedna zemlja želela iscenirati provokaciju na događaju koji to ne bi smeo biti" i da je delegacija trebalo da najavi dolazak.

- Pavle Vuisić je rekao u "Ko to tamo peva": "Propisi su propisi", njih treba poštovati. Evo, Butković voli taj film. I zato smo mi rekli da Vulinovih jedanaest ne može ući u Hrvatsku jer nisu bili najavljeni po propisu - rekao je Plenković i naglasio važnost zaštite srpske manjine u Hrvatskoj, kao i da je policija vrlo brzo otkrila sve napadače na Srbe.

(Telegraf.rs/Vecernji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    12. septembar 2019 | 12:26

    Hravatska nezaustavljivo tone u seljatizam

  • qz

    12. septembar 2019 | 16:14

    Badava se trudiš Plenkoviću. Na čelo Hrvata dolazi netko državotvoran i tko zna šta je suverenitet. Ti zajedno sa svojim koalicijskim partnerom, četnikom, tamo gdje vam je mjesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA