Eksplozija opasnih avio-bombi od po 500 kilograma snimljena dronom u Sarajevu (VIDEO)

Reč o avio-bombama koje su bačene tokom Drugog svetskog rata, najverovatnije u novembru 1944. godine, tokom savezničkog bombardovanja Sarajeva

  • 5
Aviobombe kontrolisana eksplozija Sarajevo Printskrin: Youtube/Radio Sarajevo

Pripadnici Federalne uprave Civilne zaštite danas su u odvojenim kontrolisanim eksplozijama uništili sve četiri avio-bombe pronađene na gradilištu novog tržnog centra u sarajevskom naselju Alipašino polje.

Akcija uništavanja bombi na poligonu na Bjelašnici je protekla prema operativnom planu koji je ranije napravila Civilna zaštita, izjavila je portparolka Majda Kovač.

Bombe iz Drugog svetskog rata pronađene su prethodnih dana tokom radova na gradilištu u blizini RTV doma, prenosi RTRS pozivajući se na Srnu.

Federalna uprava Civilne zaštite ranije je apelovala da se građani koji žive ili se za vreme ove operacije zadese u području uništavanja, pridržavaju uputstava ovlašćenih policijskih službenika i pripadnika Civilne zaštite, kako ne bi ugrozili vlastitu, kao i bezbednost cijele operacije.

Reč o avio-bombama koje su bačene tokom Drugog svetskog rata, najverovatnije u novembru 1944. godine, tokom savezničkog bombardovanja Sarajeva.

Pripadnici FUCZ kompletnu operaciju snimali su s dva drona koja su ujedno nadzirala i sigurnosnu situaciju u blizini poligona, kako slučajno neko ne bi zalutao i doveo sebe, ali i kompletnu operaciju u opasnost.

Pogledajte trenutak eksplozije nakon deaktiviranja avio-bombi snimljene iz vazduha dronom:

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    13. septembar 2019 | 15:17

    Ovi Bosanci ni bombu ne znaju da uniste. Ja sad ocekujem malo manju pecurku od one u Horosimi i Nagasakiju kad ono samo puc i to je to. Malo jace od petardi petlovki :) :) :) vesele Sarajlije :) :) :)

  • Miljan

    13. septembar 2019 | 15:36

    Ovo deca bacaju petarde

  • Лицемер

    13. septembar 2019 | 16:51

    Опет савезници и њихове бомбе за наше добро...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA