≫ 

Škola tek počela, a udžbenici se već raspali: Izdavači tvrde - "nije se osušio lepak"

U Osijeku se roditelji žale kako se udžbenik hrvatskog jezika za prvi razred osnovne škole već nakon nekoliko dana raspao

  • 13

Školska godina počela je pre dve nedelje, a u Hrvatskoj već postoje problemi sa udžbenicima. U Osijeku se roditelji žale kako se udžbenik hrvatskog jezika za prvi razred osnovne škole već nakon nekoliko dana raspao.

- Kako koju stranicu okrenet, tako listovi ispadaju, lepak puca. A kada smo sledećeg dana stigli sa decom u školu, učiteljica nam je rekla: Eto, udžbenici počinju da se raspadaju, pa kod kuće lepite stranice selotejpom da se ne raspadnu celi - kažu roditelji za "Glas Slavonije".

Reč je, naime, o udžbeniku "Šrkinjica slova i riječi", izdavačke kuće "Alfa", čije su udžbenike učitelji odabrali u najvećem broju.

Dikretor "Alfe" kaže kako je "manja količina spomenutih udžbenika izašla iz štampe pre propisanog roka koji je potreban za sušenje lepka".

On tvrdi da su škole obaveštene, te da će im udžbenike zameniti u najkraćem mogućem roku.

(Telegraf.rs/Glas Slavonije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koga

    15. septembar 2019 | 09:23

    Koga bre zanima šta se dešava tamo?

  • Jeretik

    15. septembar 2019 | 08:55

    "Papir trpi sve ", ali i sve ima svoje granice,i nisu mogle istrpeti, papirne stranice, novogovorne kovanice. Kod usljedbene spojke roditelji nisu koristili udnu tuljicu. Sada imaju đaka prvaka "komu" se raspala škrinjica.

  • Kiki

    15. septembar 2019 | 08:54

    U Yugi u moje vrijeme to se nikad nije dogodilo jos je drugacija tehnika bila nego danas. Svi zele na brzinu sto vise para zaradit a rezultat toga evo vidimo sad na kvalitetu. Jadno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA