Dodik: Tražićemo afirmaciju prava na samoopredeljenje

Jedan od zaključaka je da GO SNSD ostaje privržen vojnoj neutralnosti u skladu sa rezolucijom NSRS

  • 31
Milorad Dodik Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik SNSD, Milorad Dodik, rekao je danas da je Glavni odbor te stranke zaključio da je neprihvatljiva deklaracija SDA i potvrdio da Srpska treba da traži "afirmaciju" prava na samoopredeljenje.

Dodik je rekao da je između ostalih zaključaka i urgentno donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH, istakavši da nije prihvatljivo da u toj pravosudnoj instituciji sede inostrane sudije.

- GO SNSD predlaže da Republika Srpska traži od FBiH postizanje dogovora o izlasku iz sporazuma o odbrani, UIO i VSTS - naveo je Dodik, nakon sednice tog stranačkog tela.

Jedan od zaključaka je da GO SNSD ostaje privržen vojnoj neutralnosti u skladu sa rezolucijom NSRS.

Glavni odbor je dao podršku konstituisanju pravnog tima koji bi trebalo da pokrene razgovore i traži krivičnu odgovornost visokih predstavnika, zbog antiustavnog i antidejtonskog delovanja.

Smatraju i da je neprihvatljiv dalji ostanak visokog predstavnika u BiH.

Za potpredsednike SNSD Glavni odbor je izabrao Željku Cvijanović, Radovana Viškovića, Nikolu Špirića, Nebojšu Radmanovića i Igora Radojičića, dok je Luka Petrović ponovo izabran za generalnog sekretara stranke.

GO je izabrao i Predsedništvo SNSD koje broji 45 članova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA