Užas kod Brčkog: Mladić (23) preminuo usled davljenja hranom na rođendanu kod druga

Kako je potvrđeno iz Urgentnog centra Opšte bolnice Brčko, pacijent je dovezen mrtav i najverovatnije je izdahnuo tokom transporta

  • 3

Mladić S.R. (23) iz Buzekare, sela u istočnom delu Brčko distrikta, sinoć je preminuo, najverovatnije usled davljenja hranom.

Kako je potvrdilo nekoliko očevidaca, društvo se okupilo na proslavi rođendana zajedničkog prijatelja u tom selu, gde je na trpezi služena jagnjetina, prenosi RTV HIT.

- U jednom trenutku naš drug je zabacio glavu unazad i počeo da dobija plavu boju po licu i vratu. Mislili smo da mu je pozlilo i izneli smo ga izvan prostorije te ga položili na bok. Neko mu je izvadio jezik i on je počeo da diše, ali je ubrzo ponovo došlo do komplikacija, te smo pozvali hitnu pomoć - ispričao je jedan od očevidaca koji nije želeo da se otkriva njegov identitet.

Kako je potvrđeno iz Urgentnog centra Opšte bolnice Brčko, pacijent je dovezen mrtav i najverovatnije je izdahnuo tokom transporta. Jedan od očevidaca je rekao da je od medicinskih radnika saznao da su iz grla mladića izvadili "dva veća, nesažvakana komada mesa".

Šef Operativno-komunikacionog centra u brčanskoj Policiji Halid Emkić potvrdio je da je policija obaveštena o ovom slučaju.

- S obzirom da je nastupila smrtna posledica, policija preduzima neophodne mere i radnje kako bi utvrdila sve okolnosti ovog događaja. Za sada ne mogu potvrditi da li će biti rađena obdukcija - rekao je Emkić Hit televiziji.

(Telegraf.rs/Srpskainfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    19. septembar 2019 | 15:15

    Mislim da u školama treba da bude obavezna obuka iz prve pomoći u okviru nekog od predmeta, fizičko vaspitanje, biologija, bilo šta, gde bi se učio i zahvat kojim se pomaže ljudima da izbace hranu iz dušnika. i pre svega da se nauče prepoznati simptomi takvog gušenja. Skoro je kružio nimak iz neke taverne u Grčkoj gde je mladić ustao i šeta u krug usled gušenja, a devojka sa kojom je izašao bulji u telefon, i niko od gostiju ne primećuje da se ovaj guši. menadžer restorana je pritrčao u poslednji momenat i pomogao momku.

  • Zastitar

    19. septembar 2019 | 16:38

    Hajmlihov zahvat treba svako da nauci, upravo zbog ovog

  • Cccc

    19. septembar 2019 | 17:16

    Kad ima neobrazovane drugare...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA