≫ 

Incident u splitskom sudu: "Ku*vo, ubiću te! Neće mi četnici uzimati ono što je moje!"

Morali su da reaguju i pripadnici policije. Jednom od njih je 46-godišnjak navodno naneo lakše telesne povrede

  • 6
Incident na splitskom sudu

Incident na splitskom sudu; Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock

U Opštinskom sudu u Splitu, 16. septembra odvijala se prava drama, pa su navodno morali da intervenišu čak trojica pravosudnih policajaca kako se ne bi realizovale pretnje koje je 46-godišnjak navodno uputio svojoj supruzi, koja je davala iskaz u predmetu u kojem je njen muž optužen za nasilje nad njom i decom, pišu hrvatski mediji.

Prijavljeni muškarac, kapetan broda, sumnjiči se za krivično delo pretnje i nasilničkog ponašanja prema službenicima, te mu je određen istražni zatvor. Tereti se da je svojoj supruzi tokom davanja iskaza svojim ponašanjem izazvao osećaj straha i lične ugroženosti, a nakon što mu je sudija Bilušić naložila da napusti sudnicu zbog ometanja rasprave, navodi se da je prema supruzi i obratio joj se rečima.

- Ku*vo, droljo, nećeš se koristiti mojim znojem i trudom, je*eš se s narkomanom i policajcima. Ubiću te, rešiću se ja tebe i neće mi četnici uzimati moj trud - navodno je rekao ženi.

Tada je sudija pozvala pravosudne policajce da intervenišu u svrhu zaštite života i sigurnosti osoba u sudnici, pa se pomorac, prema navodima, okomio i na njih. Na naredbu jednog pravosudnog policajca da prestane s vikom i galamom, 46-godišnjak je, nastavio da preti i viče, piše "Slobodna Dalmacija".

- Svih ću vas se rešiti! Rešiću to na svoj način! Ku*va jedna, želi da mi oduzme moju imovinu. Nisam video decu dve godine - navodno je urlao ogorčeni muškarac.

Sve vreme je, prema navodima, pružao aktivan otpor, pa i u trenutku kada su pravosudni policajci pokušali da primene sredstva prisile kako bi ga fizički savladali. Optuženi je navodno nasrnuo na policajca nanevši mu povrede lica i podlaktice. Na kraju su policajci uspeli da savladaju pomorca, a nesrećna žena, sudija Bilušić, njena zapisničarka i zamenica opštinske državne tužiteljke Gorana Škaro mogle su konačno da odahnu, pišu hrvatski mediji.

ADVOKAT NEGIRA NASILNIČKO PONAŠANJE I FIZIČKE NAPADE

U sudnici je tokom incidenta bio i pomorčev advokat Željko Ostoja koji je nakon incidenta izneo svoje viđenje situacije.

- Protiv mog klijenta u toku je krivični postupak zbog sumnje na počinjenje više krivičnih dela u vezi sa porodičnim problemima. U navedenom postupku koji traje godinu i po dana, bile su mu produžavane mere opreza zabrane viđanja dece, a kroz ceo taj period nije mogao da kontaktira s decom. Očigledno ga je na raspravi nešto iziritiralo, te je isti burno reagovao. No, nikakve prisile prema pravosudnim službenicima od strane mog klijenta niti pretnje nije bilo, a samim tim nije bilo ni povređivanja - kazao je Ostoja.

(Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    20. septembar 2019 | 12:52

    Hrvatski konjusaru sta je tvoje.

  • Pero Atropin

    20. septembar 2019 | 13:58

    Izluđesmo ove Uje,hahaha,četnik u glavi od jutra do sutra:)

  • DaDa

    20. septembar 2019 | 15:46

    Jaoooo ljudi ,ovi Hravati totalno otkacili. Njima srbi iz glave ne izlaze ,ali sta ces vidim da ih to cini srecnjim .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA