Preminula Olga Draško: Borila se za istinu o stradanju Srba, Hrvati je mučili i silovali u logoru

Draško je preminula u 63. godini

  • 13
Olga Drasko Printskrin: Youtube/Elta HD

Logoraš u zloglasnom Dretelju i borac za istinu o stradanju Srba na prostoru nekadašnje Jugoslavije Olga Draško iz Čapljine preminula je u 63. godini i biće sahranjena danas na čapljinskom groblju u Tasovčićima.

Savez logoraša Republike Srpske, čiji je bila istaknuti član, u saopštenju izražava duboko saučešće porodici, rodbini i prijateljima Olge Draško, te najavljuje inicijativu institucijama Srpske da njeno ime ostane u trajnom sećanju srpskog naroda i Republike.

- To je, po svojim delima, bila velika žena koja se svojim svedočenjem o paklu kroz koji je prošla tokom mučenja u zloglasnom logoru smrti u Dretelju kod Čapljine i časnim životom pridružila prebilovačkim, jasenovačkim, starobrodskim, jadovničkim i drugim nevinim srpskim žrtvama bezumne mržnje prema svemu što ima srpski predznak - navodi se u saopštenju Savez logoraša.

Olga Draško bila je žrtva rata i svedok užasa koji su se događali na prostoru Hercegovine tokom poslednjeg rata.

Godine 1992. odvedena u koncentracioni logor za Srbe - Dretelj jedan, gde su je mučili i silovali pripadnici hrvatskih snaga sa tog područja.

Pre rata radila je u Domu zdravlja u Čapljini kao lekar.

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    20. septembar 2019 | 17:43

    Čim je mučenje Srba u pitanju slabo nešto ima komentara. A pre neki dan svi skočili da brane prava muslimanke koja tvrdi da je silovana pre 30 godina i zbog koje je nedužan Srbin u zatvoru. Kada sam pitao kako pouzdano možete znati da je prepoznala pravu osobu i da ne laže, svi skačete i lupate minuse. Gde ste sad?

  • Wien

    20. septembar 2019 | 17:32

    I ...???... ko je osudjen za zlostavljanje ove zene heroja...???...da li je bilo ko ma jedan jedini samar popio a da ne pricam o robiji...????...

  • Veronika

    20. septembar 2019 | 19:41

    Bog dragi i dobri da uvede dusu njenu u vecnu radost carstva svoga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA