Akcijom pošumljavanja na Jahorini zasađeno novih 10.000 sadnica

Danas je na Jahorini realizovana akcija pošumljavanja planine kojom je zasađeno 10.000 novih sadnica smrče i belog bora

  • 3
Pošumljavanje Jahorine, akcija OC Jahorina Foto: Promo

Povodom ovog događaja organizovana je konferencija za medije na kojoj je govorio direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Pošumljavanje Jahorine, akcija OC Jahorina Foto: Promo

O značaju i važnosti ovakvih akcija on je rekao sledeće:

- Sa ponosom mogu reći da je danas u toku realizacija akcije Pošumljavanja Jahorine, još jednog lepog projekta u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina. Ovu akciju realizujemo u saradnji sa javnim preduzećem Šume Srpske i Šumsko gazdinstvo Jahorina kojima se ovom prilikom zahvaljujem na odličnoj saradnji i podršci na ovom ali i ostalim projektima koji su u toku na Jahorini. Podržao nas je i hotel Termag i BAT, ski instruktori, ali i Međunarodni centar za mir, koji sa svojom redovnom akcijom pošumljavanja BH planina priključio našoj akciji. Danas smo dobili i Povelju za izuzetnu aktivnost i doprinos obeležavanju Međunarodnog dana mira, što nam puno znači. - rekao je Ljevnaić i dodao:

- Obzirom da je Jahorina jedno od najvećih gradilišta trenutno te da neki od infrastrukturnih projekata podrazumevaju i seču šume odlučili smo da se odužimo prirodi na ovaj način, u planu nam je da danas bude zasađeno 10.000 sadnica smrče i belog bora na lokalitetu iznad Ciljne kuće što možete videti i sa ove pozicije. Projektom je predviđeno da ova lokacija bude pošumljena kako bi zaštitila ski staze od vetra ali i ulepšala izgled planine. Na Jahorini, naravno, postoji još mnogo lokacija pogodnih za pošumljavanje koje ćemo obuhvatiti u nekim narednim akcijama. U planu je i pošumljavanje lokacije oko veštačkog jezera koje će biti dosta manjeg obima ali će itetako doprineti lepšem izgledu ove atraktivne lokacije na kojoj se nalazi i naš novi restoran. Olimpijski centar kao društveno odgovorna i ekološki osvešćena kompanija itekako brine o resursima Jahorine i učinićemo sve da ovakve akcije u narednim godinama budu samo veće i brojnije te da za svako posečeno drvo zasadimo najmanje 4 nova. U današnjoj akciji učestvuje više od 80 volontera koji zajedno sa nama žele podići svest o važnosti i zaštiti šume kao jednog od najvažnijih resursa. Svako zasađeno drvo je veliki dar za planinu ali i naš poklon budućim generacijama.

Pošumljavanje Jahorine, akcija OC Jahorina Foto: Promo

Jahorina itekako postaje centar koji ostvaruje vrhunske rezultate u svakom segmentu poslovanja ali uz sve to i jedna pozitivna sredina koja svojim društveno odgovornim radom daje odličan primjer poslovanja jednog turističkog centra.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rs

    20. septembar 2019 | 19:36

    Bravo!!! Neki dan prolazim planinu Zlatar, Zlatibor seku sume kao sumanuti... Tuga... Zlatar je prelep ali Zlatibor golet postade jos malo drveta nece imati... Bravo za moje ljude iz Rs, Cuvajmo Jahorinu i Trebevic

  • Greg

    21. septembar 2019 | 06:08

    Svaka cast voleo bi da ove akcije budu i po celoj srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA